Bota

Ish-oficeri i intelegjencës britanike gjendet i vdekur në Stamboll

Ish-oficeri i intelegjencës britanike gjendet i vdekur në Stamboll

Trupi i ish-oficerit të Shërbimit Sekret të Intelegjencës (MI6), James Gustaf Edward Le Mesurier, u gjet në orët e hershme të mëngjesit në qarkun Beyoğlu nga kalimtarët që po shkonin në xhami

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Në Gjermani fillon karnavali sezonal
11.11.2019

Në Gjermani fillon karnavali sezonal

Disa mijëra njerëz u mblodhën në sheshin Heumarkt, Këln, që me zë numëruan deri në 11, duke shënuar zyrtarisht fillimin e sezonit të karnavalit

Gjermania do të marrë mbrapsht të dyshuarit e DEASH-it nga Turqia
11.11.2019

Gjermania do të marrë mbrapsht të dyshuarit e DEASH-it nga Turqia

Zv/zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Christofer Burger, tha se autoritetet turke i kanë informuar ata se këtë javë do të deportojnë dhjetë shtetas gjermanë në vendin e tyre

Australia mobilizon ushtrinë për të luftuar zjarret “katastrofike”
11.11.2019

Australia mobilizon ushtrinë për të luftuar zjarret “katastrofike”

Ministrja e Mbrojtjes, Linda Reynolds, kërkoi nga kreu i Forcës Mbrojtëse të Australisë që të drejtojë komandën e bazës lokale që “të përdorin të gjitha burimet e mundshme në përpjekje për të luftuar zjarrin”

Protestuesit katalanas bllokojnë rrugën kryesore në kufirin Spanjë-Francë
11.11.2019

Protestuesit katalanas bllokojnë rrugën kryesore në kufirin Spanjë-Francë

Organizatorët e demonstratave thanë se mijëra automjete kanë bllokuar fluksin e trafikut në të dy drejtimet

Thuajse 45 për qind e izraelitëve e konsiderojnë BE-në si kundërshtar
11.11.2019

Thuajse 45 për qind e izraelitëve e konsiderojnë BE-në si kundërshtar

Sondazhi i institucionit kërkimor Mitvim zbuloi se 27 për qind e izraelitëve e shohin BE-në si mik, ndërsa 28 për qind nuk kanë mendim specifik