Kürşat Yılmaz'dan mahkeme başkanına 'FETÖ'cü suçlaması
Suç örgütü elebaşısı olduğu gerekçesiyle yargılanan Kürşat Yılmaz'ın FETÖ'cü olmakla suçladığı mahkeme başkanı kendisinin araştırılmasını istedi.

İSTANBUL
Suç örgütü elebaşısı olduğu gerekçesiyle yargılanan ve 66 yıl hapis cezasına çarptırılan Kürşat Yılmaz’ın, dava dosyasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yargılanmasına devam edildi.
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçlardan tutuklu sanıklar Erdal Çetin, Yakup Kürşat Yılmaz ve Yılmaz Katmerci ile tutuksuz sanıklar katıldı. Yine başka suçtan tutuklu sanıklar Ehat Akyol ile Önder Cengiz Kart'ın da bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılımları sağlandı.
Celse arası mahkemeye gönderilen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada, söz alan bazı sanıklar, daha önce haklarında karar veren hakimlerin FETÖ'den yargılandıklarını belirterek, bu nedenle yeniden yargılanma ve infazlarının durdurulması talebinde bulundu.
Taleplere ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Bilgin Uysal, FETÖ'den açığa alınan ve meslekten ihraç edilen hakimler hakkındaki dosyaya ilişkin henüz bir dava açılmadığını ifade ederek, bu aşamada söz konusu taleplerin reddedilmesi yönünde mütalaa verdi.
Mahkeme heyeti, sanıklar Orhan Mulğan, Zekeriya Bacacı, Ümit Şimşek ve Yavuz Kaşıkçı hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenilmesine, haklarında hüküm verilip Yargıtayca onanan sanıkların yeniden yargılanmalarına ilişkin taleplerin bu aşamada reddine karar verdi.
Heyet, sanıklardan Yakup Kürşat Yılmaz'ın müştekisi bulunduğu ve dosyada yargılamaya katılan bir kısım hakimler ve hükmü onayan Yargıtay üyeleri hakkında FETÖ üyeliğinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın akıbetinin sorulmasına hükmetti.
"Siz FETÖ'cüsünüz"
Ara karar açıklandıktan sonra söz alan sanık Yılmaz, bu mahkemede yargılanmak istemediğini ifade ederek, ''Zira mahkeme başkanı olarak duruşma harici bir takım görüşmeler yaptınız. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Fatih Top ile görüştüğünüzü, bu görüşme neticesinde sanıklardan Cemal Enginyurt ile ilgili gıcık olduğunuz hususunda beyanda bulunduğunuzu, harici olarak rüşvet görüşmeleri yapıldığını ben biliyorum. Bu nedenle davaya bakmanızı reddediyorum. Çünkü siz de FETÖ'cüsünüz." iddiasında bulundu.
Gerekli yasal mercilere başvuracağını söyleyen sanık Yılmaz, ''15 Temmuz'a kadar önceki hakimler benim katilimdir, bu saatten sonra siz de benim katilimsiniz. Mahkeme üyelerini bilmiyorum, önceki üyelerden de şikayetçiyim. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Şahitlerim Avukat Yaşar Ağsu, Ali Kara ve Mustafa Öztimur'dur'' dedi.
Mahkeme Başkanı, kendisinin araştırılmasını istedi
Sanık Kürşat Yılmaz'ın beyanları üzerine tutanak tutan mahkeme heyeti, sanık Yılmaz'ın Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız ile ilgili beyanları konusunda gerekli araştırma ve incelemenin yapılması için oy birliğiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na yazı yazılmasına karar verdi.
Muhabir: Yunus Ege, Muhammed Enes Can
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.