Dolar
32.34
Euro
35.17
Altın
2,161.45
ETH/USDT
3,425.40
BTC/USDT
65,700.00
BIST 100
8,718.11
Gündem

İdlib'de Türk askerine yönelik provokatif sosyal medya paylaşımlarına soruşturma

İdlib'de görev yapan Türk askerlerine yönelik saldırıya ilişkin gerçek dışı ve provokatif sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili Ankara ve İzmir'de soruşturma başlatıldı.

Barış Kılıç, Cemil Murat Budak, Meriç Ürer  | 28.02.2020 - Güncelleme : 28.02.2020
İdlib'de Türk askerine yönelik provokatif sosyal medya paylaşımlarına soruşturma

Ankara

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İdlib'de görev yapan Türk askerlerine yönelik saldırıya ilişkin gerçek dışı ve provokatif sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Suriye'nin İdlib şehrinde gerçekleştirilen menfur saldırı sonucu şehit edilen askerlere ait olduğu yönünde sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı ve gerçeğe aykırı olarak yayımlanan video, resim ve paylaşımlar hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama', 'kanunlara uymamaya tahrik' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından re'sen soruşturma başlatıldığı" bildirildi.

İzmir

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise 27 Şubat'ta Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen menfur saldırı sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlere acil şifa dileğinde bulunuldu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olarak askerlerimize ait olduğu yönünde sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı ve gerçeğe aykırı olarak yayımlanan video, resim ve paylaşımları yapanlar hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama', 'kanunlara uymamaya tahrik' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından re'sen soruşturma başlatılmıştır."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.