Dolar
39.87
Euro
46.96
Altın
3,337.20
ETH/USDT
2,576.10
BTC/USDT
109,200.00
BIST 100
10,275.75
Gündem

'Gazeteciyi silahla gasp' iddiasından 3 kişi tutuklandı

Oyuncu Tuba Büyüküstün ile işletmeci Umut Evirgen'i görüntüleyen gazeteci İsmail Bayrak'ın fotoğraf makinesinin silah zoruyla gasbedildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında Evirgen'in de yer aldığı 3 kişi tutuklandı.

22.06.2017 - Güncelleme : 22.06.2017
'Gazeteciyi silahla gasp' iddiasından 3 kişi tutuklandı

İSTANBUL

Gazeteci İsmail Bayrak'ın fotoğraf makinesinin silah tehdidiyle gasbedildiği iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında, işletmeci Umut Evirgen'in de arasında yer aldığı 3 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

Gazeteci Bayrak'ın şikayeti üzerine gözaltına alınan Evirgen ile korumaları olduğu belirtilen Doğan Akbaş ve Ahmet Fatih Baltacı, işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi hakimlik, Evirgen'in, "nitelikli yağma suçuna azmettirmek", Akbaş ve Baltacı'nın ise "nitelikli yağma" suçundan tutuklanmasına hükmetti.

Sarıyer'de oyuncu Tuba Büyüküstün ile Umut Evirgen'i görüntüleyen gazeteci İsmail Albayrak'ın içinde bulunduğu arabanın önünün Evirgen'in korumaları olduğu iddia edilen iki kişi tarafından kesildiği ve Bayrak'ın fotoğraf makinesinin silah zoruyla gasbedildiği öne sürülmüştü. Olayın ardından Sarıyer Emniyet Müdürlüğüne giden Bayrak, fotoğraf makinesini silah zoruyla aldıklarını iddia ettiği kişilerden şikayetçi olmuştu.

Muhabir: Murat Kaya,Muhammed Enes Can,Mustafa Hatipoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.