Dolar
32.26
Euro
34.77
Altın
2,315.42
ETH/USDT
3,072.70
BTC/USDT
63,832.00
BIST 100
10,336.50
Gündem

Doğu'da kuvvetli buzlanma ve don olayı uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiği bildirildi.

18.12.2018 - Güncelleme : 18.12.2018
Doğu'da kuvvetli buzlanma ve don olayı uyarısı

ERZURUM 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklenen bölgede, sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

Rüzgarın, güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği bölgede, yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan'da 3, Iğdır'da 1, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 8, Kars'ta 5, Erzurum'da 4 ve Ağrı'da 3 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığı ise Erzincan'da 8, Iğdır'da 7, Kars'ta 1, Erzurum'da 0, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 1, Ardahan'da 6 derece olacak.

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları, Erzurum Palandöken'de 58, Kars Sarıkamış'ta 54, Erzincan Ergan'da 40 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölgede gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Dört il için buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 il için buzlanma ve don uyarısı yaptı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, Bitlis ve Van çevrelerinin öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif yağmurlu, Hakkari çevrelerinin öğle saatlerinden sonra kar yağışlı olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin edilen bölgede, rüzgar kuzey ve kuzeydoğudan hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. 

Bölgede bu gece en düşük sıcaklık Bitlis'te sıfırın altında 1, Hakkari'de 0, Muş'ta 1 ve Van'da 2 derece ölçüldü. 

Günün beklenen en yüksek sıcaklığı Van'da 6, Muş'ta 5, Hakkari'de 4 ve Bitlis'te 3 derece olacak. 

Van Gölü'nde hava çok bulutlu, aralıklarla hafif yağmurlu, rüzgar kuzey ve kuzeydoğudan 2-4 kuvvetinde esecek. 

Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

Muhabir: Yunus Okur,Leyla Bala

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın