Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,322.00
BTC/USDT
63,672.00
BIST 100
9,915.62
Gündem

Çiygöz ve Ümerov'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Rus mahkemesinin hapis cezası verdiği Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan yardımcıları Çiygöz ve Ümerov, serbest bırakılmaları sürecinde atılan adımlar için Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

26.10.2017 - Güncelleme : 26.10.2017
Çiygöz ve Ümerov'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Ankara

ANKARA

Kırım'da Rus mahkemesinin hapis cezası verdiği Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan yardımcıları Ahtem Çiygöz ve İlmi Ümerov, serbest bırakılmaları sürecinde atılan adımlar için Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Dün serbest bırakılarak Türkiye'ye gönderilen Çiygöz ve Ümerov, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ümerov ile verdikleri mücadelenin sağlık ve cezaevi koşullarının ötesinde çok önemli ve farklı bir anlamı olduğunu söyleyen Çiygöz, cezaevinde olsa da Ukraynalıların kendilerine verdiği büyük desteği hissettiklerini belirtti.

"Teşekkürlerimizi şahsen sunmak isteriz"

Kendileri hakkında yürütülen müzakerelerden serbest bırakıldıklarında haberdar olduklarını dile getiren Çiygöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan ve Petro Poroşenko'nun adımları çok önemli. Bu adımları şahsen hissettik. Bu bizden geçerek bütün ülkemize yayıldı çünkü hiç kimse bunun olacağına inanmıyordu. Buraya geldiğimizde Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı'na şahsen şükranlarımızı iletmek istedik ancak yoğun programlarından dolayı buluşma imkanımız olmadı. O yüzden şöyle bir anlaşmaya vardık: Biz Kiev'e döndükten sonra en kısa zamanda buraya gelip teşekkürlerimizi şahsen sunmak isteriz." 

"Kırım'a dönmeyi planlıyorum"

Cezaevindeki Çiygöz'ün serbest bırakılmasının da çok önemli bir olay olduğunu vurgulayan Ümerov, "Bütün bu yaşananlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ve Kırım Tatar Meclisi'nin adımları sayesinde oldu." dedi. 

Ukrayna'ya döndükten sonra ne yapacakları sorulan Ümerov, "Hiç kimse Kırım'a dönüp dönemeyeceğime dair bir şey söylemedi. Bu yüzden Kiev'de bunu cumhurbaşkanı, milletvekilleri ve yetkililerle de görüşeceğim. Bundan iki hafta sonra ilk fırsatta Kırım'a dönmeyi planlıyorum." şeklinde yanıt verdi.

"Bu olay çok kilit ve sembolik anlama sahip"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha da Türkiye'ye teşekkür ederek, şöyle devam etti:

"Bugün burada Sayın Çiygöz ve Ümerov ile özellikle Ankara'da buluşmamız çok sembolik bir anlam taşıyor. Bu olay çok kilit ve sembolik anlama sahip. Biliyorsunuz, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko dün kendi sosyal medya hesaplarında Sayın Erdoğan'a şükranlarını iletti ve şahsi çabaları için teşekkür etti. O yüzden biz tekrar Türkiye'ye Kırım konusunda ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü konusunda gösterdiği kararlı tavır için teşekkür etmek istiyoruz."   

Muhabir: Nazlı Yüzbaşıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın