Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,116.70
BTC/USDT
62,800.00
BIST 100
9,915.62
Spor

Milli kick boksçu Berat, yarım kalan hayali için Dünya Kupası'na odaklandı

Yıldızlarda dünya ikincisi kick boksçu Berat Önal, 2 yıl önce yarım kalan şampiyonluk hayalini İstanbul'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Talha Koca  | 22.03.2024 - Güncelleme : 22.03.2024
Milli kick boksçu Berat, yarım kalan hayali için Dünya Kupası'na odaklandı Fotoğraf: Yunus Hocaoğlu / AA

Erzurum

Yaklaşık 8 yıl önce akrabasının yönlendirmesiyle kick boksa başlayan lise son sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Berat, antrenörleri Cebrail Gençoğlu ve Emre Şahin gözetiminde çalışmalarına devam ediyor.

Kariyeri boyunca yaklaşık 30 madalya kazanan Berat, 2022'de İstanbul'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda finalde rakibine yenilerek ikinci oldu.

Milli sporcu, pes etmeden çalışmalarını sürdürerek, geçen yıl 25 Ağustos-3 Eylül'de İstanbul'da düzenlenen WAKO Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Arkadaşlarıyla haftanın 6 günü 4 saate yakın antrenman yapan Berat, 2 ay sonra İstanbul'da düzenlenecek Dünya Kupası için hazırlıklarını sürdürüyor.

Berat Önal, AA muhabirine, bu sporu çok sevdiğini, uzun yıllar branşında devam edip başarılarına yenilerini eklemeyi hedeflediğini söyledi.

Küçüklükten beri dövüş sporlarıyla ilgilendiğini ifade eden Berat, "Beni akrabam fark etti ve kick boksa başlattı. Ben kick boks değil de tekvando ve karate gibi branşları istiyordum ama akrabamın yönlendirmesi sonucu başladım." dedi.

Yarım kalan hikayesini tamamlamaya hazırlanıyor

Çevresindekilerin her zaman kendisini desteklediğini anlatan Berat, ailesinin de her zaman yanında olduğunu belirtti.

Sporda hedeflerini dile getiren milli kick boksçu, şunları kaydetti:

"Dünya 2'nciğili, 1 Avrupa, 5 de Türkiye şampiyonluğu kazandım. Şu anda da dünya kupasında yarım kalan hikayemi tamamlamaya hazırlanıyorum. 2 ay sonra İstanbul'da düzenlenecek organizasyonda inşallah emeğimin karşılığını alacağım. Hocalarımı örnek alıyorum, hocamın birisi dünya ve Avrupa şampiyonu, diğerinin de uluslararası organizasyonlarda başarıları var. Ben de dünya şampiyonu olmak istiyorum ama bunu bir kere yaşamak değil de 2 dünya, 3-4 Avrupa gibi daha çok şampiyonluk hedefliyor ve mesleğimi de bu işe dönüştürmek istiyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.