Dolar
32.37
Euro
34.69
Altın
2,302.50
ETH/USDT
3,006.60
BTC/USDT
60,820.00
BIST 100
10,107.74
Kurumsal Haberler

Valiler, AA’nın 104. kuruluş yıldönümünü kutladı

Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla valiler mesaj yayımladı.

Ekip  | 06.04.2024 - Güncelleme : 06.04.2024
Valiler, AA’nın 104. kuruluş yıldönümünü kutladı

Ankara

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, mesajında, Milli Mücadele'nin sesi olarak kurulan AA'nın, Türkiye gündemini dünyaya, dünyanın gündemini de Türkiye'ye duyurduğunu belirtti.

Her şartta görev yapan AA çalışanlarına kolaylıklar dileyen Vali Karadeniz, "Anadolu Ajansının 104'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anadolu Ajansı çalışanlarını kutlar, başarılarının devamını dilerim." ifadesini kullandı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, mesajında, Anadolu Ajansının, istiklal ve istikbal mücadelesi veren aziz Türk milletinin sesini ve haklılığını bütün dünyaya duyurmak amacıyla kurulduğunu ifade etti.

Ajansın 104 yıl önce olduğu gibi bugün de aziz milletin sesini dünyaya duyurmaya devam ettiğini belirten Aktaş, çağın gerektirdiği donanım ve teknolojiyle Türk basınının gelişmesine katkı sağlayan, yayıncılık anlayışı ve misyonuyla milletin güvenini kazanmış müstesna kuruluşlardan olduğunu vurguladı.

Vali Aktaş, "Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 6 Nisan 1920'de kurulan, ülkemizde ve yurt dışında yaygın ve başarılı haber ağıyla da hizmet veren Anadolu Ajansının 104'üncü kuruluş yıl dönümünü kutlar, özveriyle çalışan her kademedeki çalışanlarına başarılarının devamını dilerim." ifadesini kullandı.

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, mesajında, AA'nın yurt içi ve dışındaki örgütlenmesini geliştirerek görevini başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

AA'nın kuruluşunun 104. yıl dönümünü tebrik eden Dağlı, şunları kaydetti:

"Milletimizin istiklal mücadelesini bütün dünyaya duyurmak için Gazi Mustafa Kemal tarafından kurulan Anadolu Ajansı, Milli Mücadele yıllarından bu yana halkımızı bilgilendirmekte, Türk milletinin sesini tüm dünyaya duyurmaktadır. Anadolu Ajansı kamuoyunun doğru, eksiksiz ve tarafsız bilgilendirilmesi ilkesinden taviz vermeden her dönemde güvenilir bir haber kaynağı olmuş, iletişim teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip etmiştir. Sorumlu ve ilkeli habercilik anlayışıyla milletimizin güvenini ve saygınlığını kazanan Anadolu Ajansının, sürekli gelişme bilinciyle milletimize hizmet etmeye devam edeceğine yürekten inanıyorum. Anadolu Ajansının daha nice gurur dolu yılları geride bırakacağına inanıyor, Ajans'ın 104. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, mesajında AA'nın, Milli Mücadele döneminde ülkenin sesini tüm dünyaya duyurmak amacıyla kurulduğunu belirtti.

AA'nın geçmişte olduğu gibi bugün de yaygın haber ağıyla Türk basınının en önemli bilgi kaynağı olma vazifesini devam ettirdiğini vurgulayan Soytürk, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı yurt içinde ve dışında oluşturduğu geniş haber ağıyla Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir. İlkeli, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışıyla halka doğru ve güvenilir haber sunan milli haber ajansımız Anadolu Ajansı, bundan sonra da halkımızın haber alma ihtiyacını en iyi şekilde karşılamaya devam edecektir. Kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Anadolu Ajansının tüm çalışanlarını tebrik ediyor, başarılı nice yıllar diliyorum."

Muş Valisi Avni Çakır, mesajında, Milli Mücadele'nin başladığı süreçte bağımsızlık hareketini hem yurda hem de dünyaya duyuran AA'nın kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirtti.

104 yıldır dünya genelinde güvenilir, tarafsız ve ilkeli haberciliğiyle önemli bir misyon üstlenen AA'nın, Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmakta büyük bir rol oynadığını belirten Çakır, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı, haberde doğruluk ve tarafsızlık ilkesinden ödün vermeden, sağlam ve güvenilir habercilik anlayışını sürdürmüş, toplumun aydınlanmasına katkı sağlamıştır. Bu uzun yolculukta elde edilen başarılarla dolu geçmişiyle Anadolu Ajansı, yerel ve uluslararası alanda itibarını her geçen gün pekiştirerek hizmetlerine devam etmektedir. Kurulduğu günden bu yana başarılı çalışmalara imza atan, halkın doğru bilgilerle aydınlatılması konusunda hizmet kalitesinden ödün vermeyen Anadolu Ajansı, habercilik alanında daima öncü bir kuruluş ve güvenilir bir haber kaynağı olmuştur."

Çakır, "Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne halkımızı ve dünya kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme görevini üstlenen, Milli Mücadele'mize, Cumhuriyet'imizin kuruluşuna, ülkemizin büyümesine ve gelişmesine her aşamasında tanıklık eden Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Anadolu Ajansının kuruluşunda emeği geçenleri şükranla anıyor, kurumun tüm çalışanlarına başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, mesajında, ülkelerin özellikle son yıllarda iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle gelişmelerden hızlı haberdar olduğunu ve medya araçlarıyla kendini tüm dünyada ifade ettiğini belirtti.

Milli Mücadele'nin ve düşman işgallerine karşı direnişin hem halka hem de dünyaya duyurulması amacıyla AA'nın yayınlarına başladığını anlatan Çiftçi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Anadolu Ajansı 6 Nisan 1920’den bu yana milli ajansımız olarak ulaştırdığı haber ve fotoğraflarla uluslararası kamuoyunda ülkemizin imajına büyük katkılar sağlamıştır. Kurulduğu yıllarda hatların bulunduğu bölgelere telgrafla bültenlerini ulaştıran Anadolu Ajansı, bültenlerin iletilemediği noktalara atlı haberciler ile haberleri ulaştırmış, ilerleyen yıllarda gerçekleşen iletişim teknolojilerinin yakın takipçisi olarak kendini yenilemiş ve geliştirmiştir."

Dijital çağda, doğru haber kadar yanlış haberin de aynı hızla yayıldığına dikkati çeken Çiftçi, doğru, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışıyla hizmetlerini sürdüren ve ülkenin sesini duyuran AA'nın adeta bir sacayağı görevi üstlenip dünya haberciliğinin de önemli kaynaklarından biri olduğunu vurguladı.

AA'nın 104. yaşını kutlayan Vali Çiftçi, şunları kaydetti:

"AA, çeşitli dillerde yaptığı yayınlar ile Gazze'de uygulanan soykırımı da uluslararası kamuoyunda duyurmak suretiyle etkin rol üstlendi ve üstlenmeye devam etmektedir. Enformasyon aktarımı açısından tüm iletişim teknolojilerini başarıyla kullanan AA, haber anlamında sağladığı üstünlüğü yetiştirdiği nitelikli muhabirler aracılığıyla aynı zamanda bir okul vazifesi üstlenerek sürdürmektedir. Bu vesileyle ülkemizin ilk asrına her yönüyle ışık tutan Anadolu Ajansına kuruluşunun 104. yıl dönümünde başarılar diliyor, Cumhuriyet'imizin ikinci asrında halkımızı aydınlatmasını temenni ediyor, Ajans mensuplarına selam ve başarı dileklerimi iletiyorum."

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, mesajında, AA'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Kurtuluş Savaşı'nın haklı mücadelesini duyurmak için 6 Nisan 1920'de kurulduğunu hatırlattı.

AA'nın bugüne kadar doğru ve tarafsız habercilik yapma ilkelerinden ödün vermediğini, haber yaparken milletin doğru ve eksiksiz şekilde bilgilendirilmesini amaçladığını vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:

"AA, bir asrı aşkındır Anadolu'nun sesini dünyaya, dünyadaki gelişmeleri de Anadolu'ya duyuruyor. Bugün Anadolu Ajansı, bilgi ve birikimine teknolojiyi de ekleyerek yalnızca basın dünyamızın saygın kuruluşlarından biri değil, dünyanın önde gelen ajanslarından biri olmuştur. Birçok dilde yayın yapması da bunun en büyük göstergesidir."

AA'nın başta savaş ortamı olan Gazze ve Ukrayna olmak üzere dünyanın birçok noktasında içerik ürettiğini belirten Çiçek, "Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Ardahan'ımızda, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında görev yapan bütün personelini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, mesajında, istiklal mücadelesinin güçlü sesi olarak 6 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulan AA'nın, yurt içinde ve dışındaki yaygın haber ağıyla Türk basınının en önemli haber kaynaklarından biri olduğunu belirtti.

Doğru, tarafsız, hızlı habercilik anlayışı ve misyonuyla milletin itimadını kazanan, halk için güvenilir haber kaynağı olma başarısını gösteren AA'nın, ülkede habercilik alanında bir referans ve eğitim kurumu olma niteliği taşıdığını kaydeden Arslan, şunları kaydetti:

"Bilgi birikimiyle teknolojiyi birleştirerek kendini sürekli yenileyen ve geliştiren Anadolu Ajansının mesleki ciddiyet ve hizmet anlayışından taviz vermeden sürdürdüğü başarılı çalışmalarının artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluşunda emeği geçenleri rahmet ve minnetle yad ediyor, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında görevini layıkıyla yerine getiren tüm Ajans çalışanlarını tebrik ediyorum."

Edirne Valisi Yunus Sezer, mesajında AA'nın, 6 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu anımsattı.

AA'nın, Milli Mücadele döneminden itibaren halkı bilgilendirmek için çalıştığını belirten Sezer, şunları kaydetti:

"İstiklal mücadelemizin güçlü sesi olarak kurulan, ülkemizin ulusal ve uluslararası seviyede güvenilir haber ağı olan, bir asrı aşkın süredir tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışı ile hareket eden Anadolu Ajansı, Türk basınının gelişmesine katkı sağlayan müstesna kuruluşlarımızdandır. Milli Mücadele yıllarından itibaren halkımızı bilgilendiren, kendini sürekli yenileyerek ve geliştirerek ilk günkü anlayış ve ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Anadolu Ajansının 104'üncü yıl dönümünü kutluyor, Edirne'mizde ve ülkemizde görev yapan tüm çalışanlarına başarılar diliyorum."

Niğde Valisi Cahit Çelik, mesajında, AA'nın milli mücadeledeki haklılığı tüm dünya kamuoyuna duyurarak büyük bir görev üstlendiğini belirtti.

AA'nın basın hayatında yayın çizgisi ve kalitesiyle doğruluğunu tescil ettiğine dikkati çeken Çelik, "Toplumun Türkiye ve dünyada gören gözü, sesi ve kulağı olmuş Anadolu Ajansı, geçmişte olduğu gibi bugün de yurt içi ve dışındaki yaygın haber ağıyla Türk basınının en önemli bilgi kaynağıdır. AA, kendini sürekli yenileyerek ve geliştirerek ilk günkü anlayış ve ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. AA'nın kuruluşunun 104. yıl dönümünü kutlar, özverili hizmetler gerçekleştiren her kademedeki çalışanını tebrik eder, başarılarının devamını dilerim." ifadelerini kullandı.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, mesajında, AA'nın güvenilir, tarafsız, doğru ve ilkeli haberciliğiyle her şartta ve zorlukta görevini en güzel şekilde icra ettiğini belirtti.

AA'nın "Türkiye'nin dünyadaki gözü" olduğunu vurgulayan Serdengeçti, AA'nın 104. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Kahramanmaraş Valisi Mükürrem Ünlüer, mesajında, Anadolu Ajansının işgal güçleri ve yerli işbirlikçilerinin Milli Mücadele'yi sekteye uğratmalarını engellemek adına 6 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulduğunu hatırlattı.

Ajansın, Anadolu halkının inancını kırmaya yönelik propaganda faaliyetlerini engellemek, bağımsızlık mücadelesini tek ve güçlü bir kanaldan hem yurda hem de dünyaya duyurmak maksadıyla kurulduğunu ifade eden Ünlüer, şunları kaydetti:

"Kurulduğu dönemde büyük bir özveriyle ve kısıtlı imkanlarla çalışan Anadolu Ajansı, bugün yalnızca ülkemizin değil, dünyanın da sayılı haber ajansları arasında yerini almıştır. Doğru, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışıyla hizmetlerini sürdüren, halkımız için güvenilir haber kaynağı olma başarısını gösteren milli ajansımız, ülkemizde habercilik alanında bir referans ve eğitim kurumu olma niteliği de taşımaktadır. Anadolu Ajansı, bir asrı aşan tecrübe ve birikimi, kendini sürekli yenileyen ve geliştiren yapısı ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmaya devam edecektir. Kuruluşunun 104. yıl dönümü vesilesiyle Anadolu Ajansının fedakar ve özverili çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Uşak Valisi Turan Ergün, AA'nın doğru haberi, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla sunduğuna dikkati çekti.

Ergün, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Anadolu Ajansı, 104 yıldır olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin sesi ve gözü olmaya, ülkemizin sesini dünyaya duyurmaya devam edecektir. Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıldönümünü kutluyor, tüm ajans çalışanlarına kolaylıklar ve başarılar diliyorum."

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, mesajında, AA'nın Kurtuluş Savaşı'ndaki haklı mücadelenin dünyaya duyurulması, milletin doğru ve eksiksiz bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla 6 Nisan 1920 tarihinde kurulduğunu hatırlattı.

"Doğru, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışıyla hizmetlerini sürdüren, halkımız için güvenilir haber kaynağı olma başarısını gösteren milli ajansımız, ülkemizde habercilik alanında bir referans ve eğitim kurumu olma niteliği taşımaktadır" ifadelerini kullanan Kızılkaya, yurt içinde ve dışında haber alma hakkını sağlayan Anadolu Ajansının bugün yalnızca ülkenin değil, dünyanın da sayılı haber ajansları arasında yer aldığını aktardı.

Kızılkaya, yaptığı yayınlarla, ülkenin gelişmesi, kalkınması çabalarına da önemli katkıları bulunan Anadolu Ajansının Cumhuriyet'in ikinci yüzyılını "Türkiye Yüzyılı" yapma yolundaki hedeflere de önemli katkılar sağladığını belirterek,"Bu duygularla ilkeli, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışı içinde çalışmalarını sürdüren Anadolu Ajansının kuruluşunun 104. yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kuruluşunda emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle anıyor, tüm çalışanlarına başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna tanıklık eden AA'nın her daim halkın ülke ve dünyada yaşanan olaylar hakkında doğru ve tarafsız şekilde haberdar olmasını sağladığını bildirdi.

AA'nın, üstlendiği yüksek misyonun gereği olarak mesai mefhumu gözetmeksizin tarafsız habercilik anlayışıyla yurt içi ve dışında halkı bilgilendirmeye devam ettiğini belirten Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Asırlık tecrübe ve birikimin gücünden ilham alarak kendini sürekli yenileyip geliştirerek halka doğru ve güvenilir haberler sunan milli ajansımız Anadolu Ajansının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk ve dünya basını için güvenilir bir kaynak olmaya devam edeceğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle doğru ve tarafsız bilgileri insanlara ulaştırabilmek için mesleki ciddiyet ve hizmet anlayışından taviz vermeden birçok zorluğu göğüsleyerek hizmet veren Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, mesajında Anadolu'nun güçlü sesi AA'nın, Türkiye'nin sesini tüm dünyaya duyurmaya devam ettiğini belirtti.

AA'nın 104. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Ünsal, "Milli Mücadele sürecinde Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak amacıyla kurulan Anadolu Ajansı güvenilir, doğru ve ilkeli haberciliğiyle her şartta ve zorlukta görevini icra ederek Türkiye'mizin dünyadaki gözü olmayı sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, mesajında, AA'nın Kurtuluş Savaşı'nın devam ettiği günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla milletin sesini tüm dünyaya duyurmak amacıyla kurulduğunu anımsattı.

AA'nın bugün de dünyanın dört bir yanına yayılan haber ağı, ilkeli ve sorumlu haber anlayışıyla basın dünyasının saygın kuruluşlarından olduğunu belirten Usta, "Dünyadaki sesimiz ve kulağımız olan AA'nın 104. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Anadolu Ajansı çalışanlarına kolaylıklar dilerim." ifadelerini kullandı.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AA'nın doğru haberi, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla sunduğunu belirtti.

Hatipoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Anadolu Ajansı, 104 yıldır olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin sesi ve gözü olmaya, ülkemizin sesini dünyaya duyurmaya devam edecektir. Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm ajans çalışanlarına kolaylık ve başarılar diliyorum."

İzmir Valisi Süleyman Elban, mesajında, AA'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Milli Mücadele'nin başladığı süreçte kurulduğunu, bağımsızlık hareketini hem yurda hem dünyaya duyurduğunu, o günden bugüne doğru ve tarafsız habercilik ilkelerinden ödün vermediğini belirtti.

Elban, şunları kaydetti:

"Bugün bilgi ve birikimine teknolojiyi de ekleyerek Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmaya devam eden Anadolu Ajansının bundan böyle de ilkeli habercilik anlayışıyla güvenilir bilgi kaynağı olmayı sürdüreceğine inanıyorum. Anadolu Ajansının fedakar çalışanlarını ve yöneticilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

Aydın Valisi Yakup Canbolat, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla milli mücadeleyi bağımsızlığa ulaştıracak kararları halka bildirmek amacıyla kurulan ve doğru, hızlı ve milli haberciliğin öncüsü Anadolu Ajansının 104'üncü kuruluş yıldönümü kutlu olsun."

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, AA'nın kuruluşundan bugüne doğru ve tarafsız habercilik ilkelerinden ödün vermediğini belirtti.

Türkiye'nin dünyadaki sesi AA'nın 104'üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayan Özarslan, "Dünyadaki sesimiz, kulağımız ve gözümüz olan, ülkemiz ile ilgili tüm gelişmeleri hızlı ve güvenilir şekilde dünyaya ulaştıran milli haber ajansımız Anadolu Ajansının 104'üncü kuruluş yıl dönümü kutlu olsun." ifadesini kullandı.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, mesajında, Milli Mücadele döneminden bu yana ülkenin sesini tüm dünyaya duyuran AA'nın 104. kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirtti.

Akkoyun, doğru ve güvenilir haber için gayret gösteren tüm AA çalışanlarına görevlerinde kolaylık ve başarı diledi.

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Atatürk'ün talimatıyla Kurtuluş Savaşı süresince milli birliği tehlikeye düşürecek kışkırtmalara karşı milleti uyanık tutmak, ulusal mücadeleyi bağımsızlığa ulaştıracak kararları bildirmek amacıyla kurulan Anadolu Ajansı'nın 104. yaşını tebrik ediyorum. Nice yüz yıllara."

Samsun Valisi Orhan Tavlı, mesajında, AA'nın Milli Mücadele'nin sesini yurdun dört bir yanına ve dünyaya duyurduğunu belirtti.

Ulusal ve uluslararası kamuoyunu her zaman doğru ve eksiksiz bilgilendiren Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Tavlı, "Bu vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere AA’nın kuruluşunda ve bugüne kadarki gelişiminde emeği geçenleri şükranla anıyor, kurumun tüm mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.