Kurumsal Haberler

Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen "2025 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri"ni kazanan, aralarında Anadolu Ajansı (AA) Çevre ve Tarım Haberleri (Yeşilhat) muhabiri Yeter Ada Şeko'nun da olduğu gazeteciler ödüllerini aldı.

Yeter Ada Şeko  | 31.03.2026 - Güncelleme : 31.03.2026
Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu Fotoğraf: Saffet Azak/AA

İstanbul

TGC'nin 1959'dan bu yana gerçekleştirdiği Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'ni kazananlara, Cemiyet'in merkez binasında düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

AA Çevre ve Tarım Haberleri muhabiri Yeter Ada Şeko, "Zirai dondan etkilenen çiftçilerin iklim yası" adlı haberiyle "Dijital Platform Haberi" başlıklı haberiyle ödül aldı.

Törende, Malatya'nın Doğanyol ilçesinde yaşayan çiftçiler Atilla Ceyhan, Mehmet Kocabey ve Yaşar Akbal'ın zirai dona ilişkin duygularını paylaştığı haberden 1 dakikalık bir kesit gösterildi.

Şeko, burada yaptığı konuşmada, 2025 yılında Türkiye'nin 30'dan fazla şehrinde zirai don yaşandığını hatırlatarak, haberinde zirai dondan etkilenen çiftçilerin yaşadığı psikolojik süreci anlatmaya çalıştığını söyledi.

Yeter Şeko, "Yeşilhat ekibine, haberin kurgusunda destek olan AA kıdemli kurgucusu Ömer Çakır'a ve aileme teşekkür ederim." dedi.

Tören, ödül alan gazetecilerin fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.