"Yunus Emre - Aşkın Sesi" filminin İstanbul galası yapıldı
Anadolu'nun yetiştirdiği büyük düşünür ve halk ozanı Yunus Emre'yi ve onun ilahi aşkını anlatan "Yunus Emre - Aşkın Sesi" filminin İstanbul galası yapıldı.

İSTANBUL
Anadolu'nun yetiştirdiği büyük düşünür ve halk ozanı Yunus Emre'yi ve onun ilahi aşkını anlatan "Yunus Emre - Aşkın Sesi" filminin İstanbul galası yapıldı.
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamındaki kalıcı eserler projesi çerçevesinde hayata geçirilen film, İstanbul Lüfti Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.
Film öncesi "Yunus Emre - Aşkın Sesi" filmiyle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Bu büyük insanı, inşallah bu film vesilesiyle bir kez daha yakinen tanımış olacağız. Emeği geçenlere, başta değerli valim, sayın ticaret odası başkanımız olmak üzere, ayrı ayrı herkesi yürekten kutluyorum. Fevkalade güzel bir program olduğu belli, galaya da çok yüksek oranda bir katılım var. Kültür şehrimiz İstanbul'dan, gene bir kültür şehrimiz olan Eskişehirimiz'e de selam ve sevgilerimi özellikle iletmek istiyorum" dedi.
Kızbaz: "En heyecanlandığım gösterim bu oldu"
Filmin yönetmeni Kürşat Kızbaz, gösterimden önce yaptığı konuşmada, dizlerini en çok titreten dakikaların, değerli topluluklara konuştuğu dakikalar olduğunu belirttikten sonra, "Kameranın arkasında kamera ekibiyle omuz omuza, güç güce, kameranın önündeki değerli oyuncularımla yürek yüreğe filmi çekmek herhalde biraz kolay gibi ama filmi bitirdikten sonra, belki de böylesi eserlerin gerçek sahibi olan, sizlerle paylaşma anı beni biraz hüzünlendiriyor, biraz duygusallaştırıyor ve oldukça heyecanlandırıyor" dedi.
Film 10 Ocak'ta vizyona girecek.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.