Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,255.40
BTC/USDT
63,499.00
BIST 100
9,915.62
Gündem, arşiv

Terör örgütlerine operasyon: 1 ölü

Yurt genelinde, DAEŞ, PKK, DHKP/C ve YDG/H'ye yönelik operasyon düzenleniyor. Çok sayıda gözaltının olduğu operasyonlar sırasında İstanbul'da polisle çatışan 1 kişi öldürüldü.

24.07.2015 - Güncelleme : 24.07.2015
Terör örgütlerine operasyon: 1 ölü

İSTANBUL 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde terör örgütlerine yönelik hava destekli operasyon düzenliyor.

Operasyon kapsamında Bağcılar'da polisle çatışma giren DHKP/C üyesi bir kadın öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir adrese baskın düzenledi. Kapı önünde konum alan ve eve girmeye hazırlanan Özel Harekat polislerine içeriden ateş açıldı.

Kısa süreli çatışma sonrası terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen bir kadının öldürüldüğü ve saldırıda kullandığı silahının ele geçirildiği öğrenildi.

Çatışmada öldürülen şüphelinin Günay Özarslan olduğu belirlenirken, yetkililer Özarslan'ın "canlı bomba" eylemi hazırlığında olduğu iddiasıyla arandığını belirtti.

Ceset Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü

Özarslan'ın cesedi, cumhuriyet savcısı ile Olay Yeri İnceleme ve Parmak İzi Tespit Şube Müdürlüğü polisleri tarafından incelendi.

Bu arada, olay yerine gelen Özarslan'ın avukatları Özgür Yılmaz, Ebru Timtik ve Oya Baydak, evde inceleme yapmak istedi. Eve alınmayan Özarslan'ın yakınları ve avukatları ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Özarslan'ın yakınları slogan atarak, eve alınmamalarını protesto etti.

Savcı ve polislerin incelemelerinin ardından Özarslan'ın cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Evin çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.

İstanbul'da 5 bin polis operasyonlara katılıyor

Ekiplerin, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyonda 2 bini Çevik Kuvvet polisi olmak üzere yaklaşık 5 bin personel görev alıyor.

Edirne ve Bursa gibi çevre illerden destek için gelen özel harekat ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde düzenlenen operasyonun terör örgütü DAEŞ, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H, DHKP/C, PKK terör örgütlerine yönelik olduğu öğrenildi. 

İstihbarat, Özel Harekat şubeleri ve ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekiplerin yanı sıra Yunus timleriyle çok sayıda polis helikopterinin destek verdiği operasyonda 140 adrese baskın düzenlendi.

İstanbul'da 98 gözaltı

Operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 şüpheli gözaltına alınırken, aramalarda 6 silah ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçildiği öğrenildi.

Ankara

Ankara'da da terör örgütleri PKK ve DAEŞ bağlantılı kişilere yönelik 12 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların 5'inin terör örgütü PKK, 6'sının ise terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu belirtildi. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemenin ele geçirildiği öğrenildi.

Halen bazı şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

İzmir

İzmir'in Menemen ilçesinde ihbar üzerine, yaşları 18'den küçük 2 kişiyi takibe alındı. Yapılan operasyonda, örgüt edına eylem hazırlığında olduğu belirtilen 2 şüpheli, molotofkokteyli ve benzin bidonlarıyla gözaltına alındı.

Şüphelilerin, orman yangını çıkarmak için eylem hazırlığında olduğu, Cudi Dağı'nda çıkan orman yangınına misilleme yapmak düşüncesiyle bu eylemi gerçekleştirmek üzere oldukları ileri sürüldü.

Operasyon kapsamında terör örgütü adına yasa dışı gösterilere öncülük ettiği öne sürülen 4 kişi de İzmir kent merkezinde eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da da PKK'ya yönelik 49 adrese yönelik operasyonda 35 kişi gözaltına alındı. 

Zanlıların evlerindeki aramada, birer tabanca ve pompalı tüfek ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Bursa

Bursa'da, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Iğdır

Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince de sabah saatlerinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda, terör örgütü PKK'nın propagandası yaptıkları gerekçesiyle 9 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında DBP Iğdır İl Eş Başkanı Zübeyde Kaynar, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Dilber Turan, eski Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk ve eski BDP Belediye Meclis Üyesi Oğuz Ok'un da bulunduğu öğrenildi.

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, "Hem partimizin il eş başkanı hem bileşenimiz olan DBP il eş başkanı, parti üyelerimiz ve önceki dönem belediye başkanımız sudan gerekçelerle gözaltına alınmış bulunmaktadır" dedi.

Antalya

Antalya'da da terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen iki kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birinin 18 yaşından küçük olduğu ve ifade işlemlerinin Çocuk Şube Müdürlüğünce yapılacağı öğrenildi.

Kocaeli

Kocaeli'de de PKK'nın propagandası yaptıkları ve bölücü faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla 13 şüpheli gözaltına alındı.

Adıyaman

Adıyaman'da da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Elazığ

Elazığ'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alınırken, 2 ruhsatsız tabanca ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. 

Bitlis

Bitlis'te terör örgütü PKK ve KCK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG/H) yönelik operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı.

Adana

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesinde YDG/H üyesi olduğu öne sürülen 22 kişiyi yakaladı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Mahallesinde 10 kişiyi gözaltına aldı.

Mersin

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de Tarsus ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda izinsiz gösterilere katılan ve güvenlik güçlerine ateşli silahla ateş eden 21 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlılarla birlikte 7 av tüfeği, 190 av tüfeği fişeği, 10 tabanca mermisi ele geçirildi.

Bingöl

Bingöl'de de PKK ile bağlantısı olduğu tespit edilen 9 kişi yakalandı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, basın mensuplarıyla bir restoranda yaptığı toplantıda, Türkiye genelinde terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirterek, "Bu kapsamda Bingöl'de PKK terör örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen 9 kişi yakalandı. Şahısların 7'si il merkezinde 2'si ise Karlıova ile Solhan ilçelerinde gözaltına alındı" dedi.





Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın