Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,222.90
ETH/USDT
3,558.10
BTC/USDT
70,768.00
BIST 100
9,079.97
Spor

Milli güreşçi Rıza Kayaalp Avrupa şampiyonu oldu

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp, finalde Rus Vitalii Shchur'u 2-1 yenerek altın madalya kazandı.

Halil Ibrahim Avsar  | 01.05.2018 - Güncelleme : 02.05.2018
Milli güreşçi Rıza Kayaalp Avrupa şampiyonu oldu Fotoğraf: AA/Said Tsarnaev

Dağistan

KASPİYSK

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi oldu.

Kaspiysk kentindeki şampiyonanın ikinci gününde milli güreşçi Rıza, grekoromen stil 130 kilo finalinde Rus Vitalii Shchur ile karşılaştı. Milli güreşçi, Avrupa şampiyonalarında üst üste 9. kez final müsabakasına çıktı.

Ali Aliyev Spor Salonu'daki günün son müsabakasında, geçen yıl üçüncü olan Rus rakibini 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 mağlup etmeyi başaran Rıza, Avrupa Şampiyonası'nda zirveyi yine rakiplerine bırakmadı.

Avrupa Güreş Şampiyonası
Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi oldu. ( Said Tsarnaev - Anadolu Ajansı )
01.05.2018 Said Tsarnaev
1 / 12

Olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp, Dağıstan'daki ilk maçında geçen yıl Sırbistan'da finalde zorlandığı Macar Balint Lam'ı bu kez 9-0 sayı tuşuyla mağlup ederek çeyrek finale çıkmıştı.

Çeyrek finalde Belaruslu Georgi Chugoshvili'yi 5-0 yenen Rıza, yarı finalde de Rumen Alin Alexuc Ciurariu engelini rahat bir şekilde 4-0'la geçmişti.

Rıza'nın altın madalya kazandığı 130 kiloda bronz madalyalar ise Rumen Alin Alexuc Ciurariu ve Gürcü Iakobi Kajaia'ya gitti.

Şampiyonada bugün kadınlar kategorisinde ilk elemeler yapılacak. Türkiye'yi 50 kiloda Evin Demirhan, 55 kiloda Bediha Gün, 59 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, 68 kiloda Buse Tosun, 76 kiloda ise Yasemin Adar temsil edecek.

Ayrıca bugün eleme müsabakalarının gerçekleştirildiği grekoromen stil 60, 67, 72, 82 ve 97 kiloda madalyalar bugün sahiplerini bulacak. 72 kiloda Murat Dağ ve 67 kiloda Enes Başar, bronz maçına çıkmak için repesajda mücadele edecek.

"Bu sene de İstiklal Marşı'mızı söylettik"

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, final müsabakasının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Üst üste 9. kez finalde güreştiğini ve 8. Avrupa şampiyonluğuna ulaştığını hatırlatan Rıza, "Benim için zor bir final müsabakası oldu. Çünkü ilk turda Macar rakibimle (Balint Lam) yaptığım maçta sakatlandım. Arka baldırımda ufak bir yırtık oluştu. O beni diğer maçlarda çok etkiledi. Yoksa hepsi rahat rahat kazanabileceğim maçlardı." değerlendirmesinde bulundu.

"Asrın Güreşçisi" unvanına sahip Hamza Yerlikaya'nın rekoruna ortak olan Rıza, sakatlığına rağmen mücadeleye devam ettiğini vurgulayarak, "Hiç bırakmadık. Azimle yolumuza devam ettik. Şanlı bayrağımızı bu sene de yine göndere çektirip İstiklal Marşı'mızı söylettik." dedi.

Tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan milli güreşçi, "ASKİ Spor Kulübünde işçi kadrosunda bir sporcu olarak madalyamı, bugün işçiler günü olması sebebiyle tüm işçilerimize armağan ediyorum. Emeğimizin karşılığını aldık. İnşallah almaya da devam ederiz." diye konuştu.

Rıza Kayaalp, milli mayodaki ay-yıldızlı bayrağı işaret ederek, "Bunu taşımak kesinlikle büyük bir sorumluluk." ifadesini kullandı.

Rıza Kayaalp'in baba evinde şampiyonluk sevinci 

Milli güreşçi Rıza Kayaalp'in 8. kez Avrupa şampiyonu olması, final müsabakasını Yozgat'taki evlerinde televizyondan izleyen ailesi tarafından sevinçle karşılandı.

Final müsabakasını evlerinde televizyondan izleyen Rıza Kayaalp'in annesi, babası, kardeşleri ve diğer akrabaları, hem büyük bir heyecan yaşadı hem de milli güreşçinin altın madalyayı kazanması için dua etti. 

Anne Sevgi Kayaalp, finali izledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun bir kez daha altın madalya almasından dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. 

"Rıza hem bizim hem de Türkiye'nin gururu oldu"

Oğlunun başarılarının devamını dileyen Kayaalp, şöyle konuştu:

"Allah'ım oğluma nice nice Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları nasip etsin. İstiklal Marşı'mızı söyletti, bayrağımızı dalgalandırdı. Oğlumla telefonda görüştüğümde 'Hataya düşme, İstiklal Marşı'mızı söylet, bayrağımızı dalgalandır.' dedim. Oğlumla gururluyum, mutluyum, çok sevinçliyim. Rıza hem bizim hem de Türkiye'nin gururu oldu. Çok mutluyum." 

Baba Kelami Kayaalp ise oğlunun 8. kez Avrupa şampiyonu olduğunu, Türk bayrağını dalgalandırmasından dolayı çok gururlandığını aktardı. 

TGF Başkanı Aydın: "Rıza çok büyük güreşçi"

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, Rıza Kayaalp'i tebrik ederek, "9 final, 8 şampiyonluk. Rıza, gerçekten çok büyük güreşçi." dedi.

Muhabir: Halil İbrahim Avşar, Ömer Ertuğrul


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.