Dolar
42.33
Euro
49.12
Altın
4,084.94
ETH/USDT
3,229.40
BTC/USDT
96,559.00
BIST 100
10,565.74
Gündem

Orman yangınlarından etkilenen alanlarda avlanmak yasaklandı

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, orman yangınlarından etkilenen alanlarda 2025-2026 döneminde avlanmanın yasaklandığını bildirdi.

Hülya Ömür Uylaş  | 16.08.2025 - Güncelleme : 16.08.2025
Orman yangınlarından etkilenen alanlarda avlanmak yasaklandı

Ankara

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Next Sosyal'deki hesabından konuya ilişkin paylaşım yapıldı.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarının, ekosisteme zarar vermesi yanında, bunun bir parçası olan yaban hayvanlarını da olumsuz etkilediğine işaret edilen paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Bu nedenle, yangından etkilenen alanlarda 2025-2026 av döneminde avlanmanın yasaklanmasına karar verilmiştir. Yaban hayatının korunması ve ekosistemin sürdürülebilirliği adına, alınan bu karara tüm vatandaşlarımızın hassasiyetle riayet etmesini bekliyor, yasağa uymayanlar hakkında ilgili mevzuat uyarınca cezai işlemler uygulanacağını hatırlatıyoruz."

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da CNN Türk televizyonunda katıldığı programda av yasağına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Orman yangınlarının, o bölgelerdeki yaban hayatını etkilediğine dikkati çeken Yumaklı, "Bu sene avla ilgili yasak getiriyoruz. Çünkü, oradaki hayvanlar, can havliyle başka yerlere kaçıyor. Onların orada avlanmasına sebep olacak bir ortamın kabul edilmesi mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.