Dolar
40.04
Euro
47.12
Altın
3,316.83
ETH/USDT
2,576.10
BTC/USDT
109,200.00
BIST 100
10,167.26
Gündem

Milli Savunma Bakanı Güler: Ege Denizi'nde ve Doğu Akdeniz'de hiçbir oldubittiye izin verilmemektedir

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yunanistan'ın son dönemde Ege Denizi'ndeki faaliyetlerine ilişkin, "Ege Denizi'nde ve Doğu Akdeniz'de ülkemizin hak, alaka ve menfaatlerini ihlal edecek hiçbir oldubittiye izin verilmemektedir." ifadesini kullandı.

Gazi Nogay  | 09.07.2025 - Güncelleme : 09.07.2025
Milli Savunma Bakanı Güler: Ege Denizi'nde ve Doğu Akdeniz'de hiçbir oldubittiye izin verilmemektedir

TBMM

Güler, İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu'nun, "Yunanistan'ın Ege kara sularını 12 mile çıkarma kararına karşı alınacak tutuma" ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

"Yunanistan'ın, Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin hak, alaka ve menfaatlerini ihlal eden uluslararası hukuka aykırı her türlü faaliyetinin, Milli Savunma Bakanlığının görev ve sorumluluk sahası itibarıyla takip edildiğini ve gerekli reaksiyonların süratle gösterildiğini" vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

"Soru önergesinde bahsi geçen iddialara karşı hem sahada hem de diplomatik olarak gerekli karşılık daima verilmekte, Ege Denizi'nde ve Doğu Akdeniz'de ülkemizin hak, alaka ve menfaatlerini ihlal edecek hiçbir oldubittiye izin verilmemektedir. Ayrıca mezkur hususlar Dışişleri Bakanlığına bildirilerek Yunanistan nezdinde gerekli diplomatik girişimlerde bulunulmasına destek sağlanmaktadır."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.