Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,255.50
BTC/USDT
63,474.00
BIST 100
9,915.62
Gündem

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayaydın'dan Akbelen'deki kamulaştırmaya ilişkin açıklama

Aydın Ayaydın, Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazisinin kamulaştırılması kararına ilişkin, "Kamulaştırma konusunda kendimi sorumlu hissederek Cumhurbaşkanımız nezdinde girişimde bulundum ve kararın gözden geçirilmesini talep ettim." dedi.

Ali Ballı, Durmuş Genç  | 13.03.2024 - Güncelleme : 13.03.2024
AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayaydın'dan Akbelen'deki kamulaştırmaya ilişkin açıklama

Muğla

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Akbelen Ormanı çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırılması kararına ilişkin, "Kamulaştırma konusunda kendimi sorumlu hissederek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan nezdinde girişimde bulundum ve kararın gözden geçirilmesini talep ettim" ifadesini kullandı.

Ayaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye göre Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı çevresinde 190 parsellik tarım arazisinin linyit maden sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırıldığını üzülerek öğrendiğini ifade etti.

Muğla için tarımın önemine vurgu yapan Ayaydın, "Evet enerjiye ihtiyacımız var ve bunu ithal kaynaklar yerine yerli kaynaklarla sağlama konusundaki hassasiyeti de son derece makul buluyorum. Ancak Muğla için tarımın, doğaya saygılı sürdürülebilir turizmin de çok değerli olduğuna dikkat çekmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak iki ayı aşkın süredir saha çalışması yaptığını belirten Ayaydın, şunları kaydetti:

"Yaptığım saha çalışmalarında Muğla'nın denizine, yeşiline sahip çıkılması gerektiğini sürekli vurguladım ve vurgulamaya da devam edeceğim. Nitekim, bu konudaki samimiyetimi Fethiye ve Marmaris körfezindeki deniz kirliliğine yönelik çabalarımı dikkate alarak test edebilirsiniz. Bu konuyu Cumhurbaşkanımıza ilettiğim anda gördüğüm ilgi ve hızlı reaksiyondan aldığım cesaretle, bu kamulaştırma konusunda da kendimi sorumlu hissederek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan nezdinde girişimde bulundum ve kararın gözden geçirilmesini talep ettim. Umuyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda kamulaştırmadan etkilenecek hemşehrilerimize yardımcı olacak ve desteklerini esirgemeyecektir."

Ayaydın, Akbelen'deki kamulaştırmaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Akbelen Ormanı çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırılma kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirterek, "Ben Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Aydın Ayaydın olarak yeşile, doğaya ve köylünün tarlasına olan sevgim ve bağlılığımdan dolayı bunu kabul etmem mümkün değildi." dedi.

Ayaydın, gazetecilere, dün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy, Çamköy ve Karacahisar'da bulunan 190 parsel için acil kamulaştırma kararı çıktığını söyledi.

Kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak taleplerini ilettiğini belirten Ayaydın, "Ben Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Aydın Ayaydın olarak yeşile, doğaya ve köylünün tarlasına olan sevgim ve bağlılığımdan dolayı bunu kabul etmem mümkün değildi. Bu nedenle dün akşam Cumhurbaşkanımızı iki kez arayarak taleplerimi ilettim, köylülerimizin topraklarının istimlak edilmesinden vazgeçilmesi için talepte bulundum." diye konuştu.

Ayaydın, bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile üçüncü kez telefonla görüştüğünü dile getirerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan kamulaştırma kararının iptali yönündeki talebe sıcak baktığını söyledi. Bu gece ya da yarın, dün çıkarılan kamulaştırma kararının iptal edileceği yönündeki kararı Sayın Cumhurbaşkanımın sonuçlandıracağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayaydın, Menteşe'de çalışmalarını sürdürdü

Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, seçim çalışmaları kapsamında Menteşe ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Ayaydın, ziyaretleri kapsamında ilk olarak Köy-Koop Muğla Birliği Başkanı Eray Çiçek'i ziyaret etti. Birlikte bulunan yöresel ürünleri inceleyerek alışveriş de yapan Ayaydın, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Göreve geldiği takdirde üreticilerden aldığı ürünlerle halka satış noktaları kurmak istediğini belirten Ayaydın, "Bu kapsamda sizlerle birlikte üreticilerle çok güzel bir çalışma yapabiliriz. Bu konuda her zaman yanınızda olacağım. Üreticilerimizin hiçbir ürünü elinde kalmayacak." dedi.

Daha sonra Or-Koop Başkanı Ahmet Çetiner ve Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Süleyman Gül ile biraya gelen Ayaydın, çalışmalar hakkında bilgi aldı, göreve gelmesi durumunda yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veli Türk ve Yönetim Kurulu üyeleri ile de buluşan Ayaydın, Muğla çam balının ülkenin önemli ürünlerinden biri olduğunu söyledi.

Muğla'daki son orman yangınlarında arıcılığın önemli bir kayıp yaşadığını anlatan Ayaydın, şöyle konuştu:

"Muğla denince akla çam balı geliyor. Bizim bunu korumamız lazım. Ben göreve gelir gelmez arıcıların her zaman yanında olacağım. Bal üretiminin denetimini yaparak hem arıcılığı teşvik edeceğiz hem de üreticilerin gerçek bal yemesini sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığıyla sahte bal denetimini yapacağız. Balın üretimini artırmak için çok önemli projelerim var. Bunları da hayata geçireceğim."

Başkan Veli Türk ise orman yangınlarından sonra büyük kayıplar yaşadıklarını ancak geçtiğimiz yıl üreticilerin bal hasadını yaptıklarını söyledi.

Üreticilerin en büyük sorununun sahte bal olduğuna dikkati çeken Türk, bununla ilgili yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Ayaydın ve beraberindekiler buradaki ziyaretinin ardından Muğla Küçük Sahne Tiyatrosu'na giderek Başkan Mehmet Topbaş ve tiyatro oyuncuları ile buluşarak istek ve taleplerini dinledi.

Muğla'da birden fazla tiyatro ve sinema salonlarının bulunduğu yer olması gerektiğini anlatan Ayaydın,"Muğla kültür ve sanat merkezi olmalı. İki yıl içerisinde bu konuda çok ciddi adımlar atacağım. Muğla sanata doyacak. Kültür ve sanatın başkenti Muğla olacak." dedi.

Ayaydın, buradaki ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.