Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,211.97
ETH/USDT
3,590.00
BTC/USDT
70,844.00
BIST 100
8,982.25
Gündem

Adıyaman'da depremde enkazda kalan AK Parti Milletvekili Yakup Taş'ın cenazesine ulaşıldı

Adıyaman'da depremde enkazda kalan AK Parti Milletvekili Yakup Taş'ın cenazesine ulaşıldı.

Aykut Yılmaz, Kemal Ceylan  | 07.02.2023 - Güncelleme : 07.02.2023
Adıyaman'da depremde enkazda kalan AK Parti Milletvekili Yakup Taş'ın cenazesine ulaşıldı

Gaziantep

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'daki Atatürk Bulvarı'nda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yapılan çalışmaların ardından ulaşılan erkek cesedinin AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'a ait olduğu tespit edildi.

Arama kurtarma çalışmalarını AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın da takip etti.

AK Parti'li Taş'ın eşi, kardeşi ve yengesi, bir torunu ve 2 yeğeninin de cansız bedenine ulaşıldığı öğrenildi.

Milletvekili Taş, depremden bir gün önce Tut ilçesinde, AK Parti Tut İlçe Başkanı Ali Korkmaz'ın babasının cenaze törenine katılmış, sosyal medya hesabından "Vefat eden Tut ilçe başkanımız Ali Korkmaz'ın kıymetli babasının cenaze merasimine valimiz Mahmut Çuhadar, teşkilatımız ve hemşehrilerimle beraber katıldık. Allah rahmet eylesin." paylaşımında bulunmuştu.

16 Haziran 1959'da Adıyaman'da doğan AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, Adıyaman Spor Kulübü yöneticiliği ile 2002-2011 yılları arasında Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürütmüştü.

Evli ve 6 çocuk babası olan Taş, 27. Dönem AK Parti Adıyaman Milletvekili olarak görev yapıyordu.

Milletvekili Taş, son yolculuğuna uğurlandı

Bu arada merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depreme Adıyaman'daki 9 katlı apartmanda yakalanan ve binanın tamamen yıkılması sonucu ailesiyle birlikte enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Yakup Taş, son yolculuğuna uğurlandı.

Taş için kılınan cenaze namazında yakınları ve çok sayıda vatandaş ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu da saf tuttu.

Bakanlardan ve siyasi partilerden depremde vefat eden milletvekili Taş için taziye mesajları

Bakanlar ve siyasi partiler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş için sosyal medya hesaplarından taziye mesajı paylaştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ mesajında, Adıyaman Milletvekili Taş'a ve depremde vefat eden her vatandaşa Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara şifa dileğini iletti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Milletvekili Yakup Taş'ın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini ifade ederek, merhuma Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy paylaşımında, "Hayatını kaybeden merhum vekilimize ve tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti Adıyaman Milletvekili Taş’ın yaşanılan büyük deprem felaketinde hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendiğini belirterek, Taş'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Taş için başsağlığı mesajı paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Taş'ın depremde hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Hepimizin yüreğini yakan depremde hayatını kaybeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş’a ve hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." mesajını paylaştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.