Dolar
43.74
Euro
51.93
Altın
4,981.28
ETH/USDT
1,946.40
BTC/USDT
66,622.00
BIST 100
14,180.48
Dünya

Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Göktaş, BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur ile görüştü

Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan Yardımcısı ve Başkanlık Divanı Başkanı Şeyh Mansur bin Zayid Al Nahyan tarafından kabul edildi.

Enes Canlı  | 12.02.2026 - Güncelleme : 12.02.2026
Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Göktaş, BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur ile görüştü

Kudüs

Büyükelçi Göktaş, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki resmi hesabından yaptığı açıklamada, Abu Dabi'de BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur ile görüştüğünü belirtti.

Göktaş, "Stratejik ortağımız BAE'nin ikili ilişkilerimizi çok daha ileri seviyelere taşıma kararlılığını bu görüşmede bir kez daha müşahede ettim. Ülkemizin Körfez'deki ticaret ortakları arasında yapılan sıralamada, BAE'nin listenin en başında yer alması tesadüf değil. İlişkilerimizi her alanda daha ileriye taşımanın gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

BAE Devlet Başkanlığı Yardımcılığı makamından yapılan açıklamada ise Şeyh Mansur ile Büyükelçi Göktaş arasındaki buluşma, "samimi bir görüşme" olarak nitelendirildi.

Açıklamada ayrıca "görüşmede, Türkiye ile BAE arasında çeşitli alanlardaki ilişkilerin her iki ülkenin ve her iki milletin menfaatine olacak şekilde güçlendirme ve daha da geliştirme imkanlarının ele alındığı" belirtildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
bannerpartial1
bannerpartial2