Dolar
38.57
Euro
43.58
Altın
3,240.74
ETH/USDT
1,836.30
BTC/USDT
96,765.00
BIST 100
9,167.58
Yaşam

Tuncelili 'Robinson Ziya'dan Türk bayrağı eşliğinde şiddete karşı yürüyüş

Tunceli'de yaşayan 84 yaşındaki Ziya Abay, boynuna sardığı Türk bayrağıyla 60 kilometre yürüyerek sağlık çalışanlarına ve kadına yönelik şiddete dikkati çekti.

Sidar Can Eren  | 08.04.2021 - Güncelleme : 09.04.2021
Tuncelili 'Robinson Ziya'dan Türk bayrağı eşliğinde şiddete karşı yürüyüş

Tunceli

Keban Baraj Gölü'nde binlerce ağaç diktiği adadaki kulübede yaşamını sürdürdüğü için yöre sakinlerince "Robinson Ziya" lakabıyla tanınan 4 çocuk babası Ziya Abay, kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki göstermek için farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde, boynuna sardığı Türk bayrağıyla Pertek ilçesinden yola çıkan Abay, 60 kilometrelik yolu yaklaşık 8 saatte yürüyerek kent merkezine ulaştı.

Yürüyüşün ardından Vali Mehmet Ali Özkan'ı ziyaret eden Abay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pertek ilçesinden yürüyüşe başladığını anlattı.

Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek istediğini ifade eden Abay, "Kadınlar annelerimizdir. Ben onların ayağını öperim. 'Doktorlara kötülük yapılmasın, öğretmenlere saygısızca davranmasınlar.' diye yürüyorum. Parmağımız ağrıdığında doktora gidiyoruz. Doktora eliniz nasıl kalkıyor? Eliniz kırılsın. Her gün günde 3-4 tane kadın öldürülüyor. Ben bunlar için yürüyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.