Netanyahu, Gazze'deki ateşkesi görüşmek için Trump'ın damadı Kushner ile bir araya geldi
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın daması Jared Kushner ile Gazze Şeridi'nde 10 Ekim'de varılan ateşkesi ele almak için bir araya geldi.
Ankara
Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu ile Kushner arasındaki görüşmenin Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisi'nde başladığı belirtildi.
- Gazze'de varılan kırılgan ateşkes birinci ayını geride bıraktı
- İsrail'in Gazze'deki soykırımında dikkatler, ateşkes planı ve uygulamasına çevrildi
- Gazze'de ateşkese rağmen "açlık kuyrukları" devam ediyor
- ANALİZ - Gazze'de ateşkes kalıcı olabilecek mi?
- Gazze'de yürürlüğe giren ateşkese dünyadan tepkiler
İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'in de hazır bulunduğu görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Öte yandan yerel basında çıkan haberde, görüşmede ikinci ayına giren Gazze'deki ateşkes sürecinin ele alınmasının beklendiği belirtildi.
Trump'ın damadı Kushner, 10 Ekim'de başlayan ateşkesten bu yana İsrail'e ikinci ziyaretini gerçekleştiriyor.
Kushner, 10 Ekim'de varılan ateşkesin ardından Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile İsrail'i ziyaret etmişti.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
