Dolar
41.42
Euro
48.89
Altın
3,781.55
ETH/USDT
4,193.90
BTC/USDT
112,922.00
BIST 100
11,398.46
Dünya, Rusya-Ukrayna Savaşı

AB Konseyi Başkanı Costa, Türkiye'nin Ukrayna'da barış için önemli bir ortak olduğunu vurguladı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından Türkiye'nin Ukrayna'da adil ve kalıcı barış için önemli bir ortak olduğunu bildirdi.

Selen Valente Rasquinho  | 23.09.2025 - Güncelleme : 23.09.2025
AB Konseyi Başkanı Costa, Türkiye'nin Ukrayna'da barış için önemli bir ortak olduğunu vurguladı TCCB / Murat Çetinmühürdar

Brüksel

Costa, Fransa ve Suudi Arabistan öncülüğünde düzenlenen Birleşmiş Milletler bünyesinde Filistin Meselesine Çözüm Bulunması ve İki Devletli Çözümün Hayata Geçirilmesi Konulu Yüksek Düzeyli Uluslararası Konferansı marjında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya gelmesiyle ilgili ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan açıklama yaptı.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

İyi bir görüşme yaptıklarını belirten Costa, "Türkiye, Gönüllüler Koalisyonu'nun çabalarına katılarak Ukrayna'yı desteklemede önemli bir ortaktır. Adil ve kalıcı bir barış için birlikte çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.