Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.50
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Türkiye'de yapılamayanı yapmak için iş birliğine gittiler

ER Makina ve ANOVA Mühendislik, savunma ve havacılık sanayisinde kritik önemdeki hassas dişlilerin üretimi için iş birliği yapacak.

Göksel Yıldırım  | 26.04.2018 - Güncelleme : 26.04.2018
Türkiye'de yapılamayanı yapmak için iş birliğine gittiler Cumhurbaşkanlığı himayesindeki, Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu Türkiye'nin şova dayalı ilk havacılık fuarı Eurasia Airshow'da iki şirket arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya ANOVA Mühendislik ortaklarından olan Dursun Öner (sağda) ve ER Makina Genel Müdürü Fatih Erdoğan (solda) imza koydu. İki şirket savunma ve havacılıktaki yerlileştirme faaliyetleri için birlikte çalışacak. ( Göksel Yıldırım - Anadolu Ajansı )

Antalya

ANTALYA

Savunma ve havacılık sanayisine yönelik çözümler sunan ER Makina ve ANOVA Mühendislik, savunma ve havacılıktaki yerlileştirme faaliyetleri için birlikte çalışacak.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Türkiye'nin şova dayalı ilk havacılık fuarı Eurasia Airshow'da iki şirket arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya, ANOVA Mühendislik ortaklarından Dursun Öner ve ER Makina Genel Müdürü Fatih Erdoğan imza attı.

Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havacılık ve savunma sanayisi başta olmak üzere hareket, dişli, güç aktarma sistemlerinin tasarım ve üretiminin çok kritik önemde olduğunu söyledi.

Bu ürünleri tasarlama ve üretmede sıkıntılar yaşandığına işaret eden Öner, şöyle dedi:

"Söz konusu ürünlerin tasarım ve üretimleri hassas iş gerektiriyor. Havacılık sisteminde dişli yapmanın çok büyük zorluğu var. ER Makina bu tür işlerde sorumluluk üstlenen bir firma. Dişli sistemleri konusunda hem kendi ihtiyaçlarımızı hem de ülke ihtiyaçlarını gördüğümüz için iş birliği yapmak istedik. Bu güç birliğiyle savunma ve havacılık sanayisinde yerlileştirme projelerinde yer almayı hedefliyoruz. Bir elmanın yarısı şeklinde iş birliği öngörüyoruz. Türkiye'de yapılamayan ürünleri yerlileştirmeye çalışacağız. Birimiz tasarlayacak, diğerimiz üretimini yapacak. Bunun iki tarafı da önemli. Motoru kağıt üzerinde herkes tasarlıyor ama üretemeyebiliyorsunuz."

Muhabir: Göksel Yıldırım

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.