Dolar
32.39
Euro
35.02
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.30
BTC/USDT
70,719.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Gübretaş sahasında tespit edilen altın kaynağı Bileciklileri heyecanlandırdı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde çıkarılacak 6 milyar dolar civarında değere sahip 3,5 milyon onsluk kaynağın, ülke ekonomisine ve bölge istihdamına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Sergen Sezgin, Harun Reşit Kaymaz  | 23.12.2020 - Güncelleme : 23.12.2020
Gübretaş sahasında tespit edilen altın kaynağı Bileciklileri heyecanlandırdı Fotoğraf: Sergen Sezgin /AA

Bilecik

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Gübretaş'a ait sahada 3,5 milyon onsluk altın kaynağı tespit edilmesi kentte memnuniyetle karşılandı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz'ın duyurduğu gelişme, ilçe halkını da heyecanlandırdı.

Altın kaynağı tespit edilen Gübretaş sahası havadan görüntülendi

Dünyanın sayılı maden alanlarından biri olarak tarihe geçmesi beklenen rezervin, milli ve yerli kaynaklarla Tarım Kredi ve Gübretaş iş birliğiyle Maden AŞ tarafından 2 yıl içinde çıkarılması için çalışmalara başlanacak.

Yeni Eskişehir Yolu bölgesinde, 6 milyar dolar civarında değere sahip altın kaynağı olduğu açıklanan maden sahası, AA tarafından havadan drone ile görüntülendi.

"Söğüt, tarih açısından çok özellikli bir bölge"

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu gelişmenin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Müjdeli haberi Fahrettin Poyraz'ın verdiğini belirten Şentürk, Söğüt'ün tarih açısından çok özellikli bir yer olduğunu hatırlattı.

Gübretaş sahasında tespit edilen altın kaynağı Söğütlüleri heyecanlandırdı

İlçe için "Yer üstü olduğu gibi yer altı da geçmişi de geleceği de çok parlak." ifadesini kullanan Şentürk, şöyle konuştu:

"Çok önemli bir rezerv. Bilecik'te maden çeşitliliği vardı ama özellikle altın konusunda bu kadar zengin bir rezervin olması bizi çok mutlu etti. Bunun oluşturacağı istihdam, ülke ekonomisine sağlayacağı katkı ve dolaylı katkıları hesaba kattığı zaman bölgemiz açısından çok önemli bir gelişme. İnşallah hayırlı olur."

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ettikleri dönemde bu sevindirici haberle yüzlerin güldüğünü dile getirdi.

Milli imkanlarla ekonomiye kazandırılacak altın rezervinin Söğüt ilçesine ciddi katkılar sağlayacağını vurgulayan Yağcı, "Ülkemize ve şehrimize maden sahasındaki varlığın müjdesini vermemize vesile olan Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi Fahrettin Poyraz ve Merkez Birliği Başkanı Köksal Kacır ile tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Sırhoca köyü sınırları içerisinde yer alan bölgede, 6 milyar dolar civarında değere sahip altın kaynağı olduğunun açıklanması, köylüleri de sevindirdi. 

Sırhoca Muhtarı Ali Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde altın madeni çıktığını ifade ederek, "Bizim için çok sevindirici bir haber. Köyümüzde nüfusumuz çok az olduğundan ve katılım olmadığından köyümüzün nüfusu azalmıştı. İnşallah bundan sonra köyümüzün daha çok dolacağını, göçlerin iptal olacağını düşünüyoruz. Buraya tekrar katılımın olacağını düşünüyoruz. Köyümüze ve Söğüt'ümüze hayırlı olsun." dedi.

Köy halkından Nurcan Turgutoğlu ise habere çok mutlu olduklarını anlatarak, "Köyümüzün çok değerli olduğunu biliyorduk zaten. Altın madeni çıktığını öğrenince çok sevindik. İnşallah köyümüz için iyi olur. İnşallah kısa zamanda açılır, çocuklarımız bunlardan yararlanır. Bizler de daha çok faydalanırız. Çevreyi koruyarak, düzenli bir şekilde yapılmasını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

85 yaşındaki Mustafa Turgutoğlu da işi olmayanlara da istihdam sağlanacağını belirterek, gençlerin ve arazi sahiplerinin geri dönmesinin iyi olacağını ve diğer köylere de katkı sağlayacağını söyledi. Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın