Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,213.78
ETH/USDT
3,581.00
BTC/USDT
70,564.00
BIST 100
9,052.23
Ekonomi

BDDK, TOM Katılım Bankası'nın kuruluşunu onayladı, Pozitif Varlık Yönetim'e izin verdi

BDDK'nın kuruluşunu onayladığı TOM Katılım Bankası, dijital katılım bankacılığı alanında faaliyet gösterecek. BDDK, Pozitif Varlık Yönetim AŞ'ye de faaliyet izni verdi.

Belgin Yakışan Mutlu  | 12.08.2022 - Güncelleme : 12.08.2022
BDDK, TOM Katılım Bankası'nın kuruluşunu onayladı, Pozitif Varlık Yönetim'e izin verdi

İstanbul

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'de, TOM Katılım Bankası AŞ unvanı altında 1,5 milyar lira sermayeli bir dijital katılım bankasının kuruluşunu onayladı.

BDDK'nin Resmi Gazete'de yayımlanan Kurul kararına göre, Ahmet Yaşar Aydın, Ali Taha Aydın, Can Ersöz, Erhan Bostan ve Tolga Akar tarafından Türkiye'de TOM Katılım Bankası AŞ unvanlı bir dijital katılım bankası kurulmasına izin verildi.

Bankanın kuruluş sermayesi 1,5 milyar lira olacak.

Söz konusu karar Bankacılık Kanunu, Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmelik, Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik uyarınca alındı. Bu kapsamda banka, ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda dijital bankalar için belirtilen esaslara uygun olarak faaliyet gösterecek.

BDDK, Pozitif Varlık Yönetim'e faaliyet izni

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Pozitif Varlık Yönetim AŞ'ye faaliyet izni verdi.

BDDK'nin Resmi Gazete'de yayımlanan Kurul kararına göre, 21 Nisan 2022'de kuruluşuna izin verilen Pozitif Varlık Yönetim AŞ'nin faaliyet izni de onaylandı. Söz konusu karar, Bankacılık Kanunu ve Varlık Yönetim Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları ile Devralınacak Alacaklara İlişkin İşlemler Hakkında Yönetmelik uyarınca alındı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.