Dolar
38.76
Euro
43.61
Altın
3,324.77
ETH/USDT
2,422.00
BTC/USDT
103,724.00
BIST 100
9,390.51
Ekonomi, Asrın felaketi

Adıyaman'da sezonun ilk hububat hasadı yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da hububat hasadı başladı.

İsmail Kaya  | 01.06.2023 - Güncelleme : 01.06.2023
Adıyaman'da sezonun ilk hububat hasadı yapıldı Fotoğraf: İsmail Kaya/AA

Adıyaman

​​​​​​​Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, AA muhabirine, ilçede arpa biçmeye başladıklarını söyledi.

Kentte deprem sonrası yaraların sarıldığını ifade eden Turanlı, "Bu yıl Adıyaman birçok büyük afet yaşadı. Deprem, sel ve akabinde dolunun yağması ile birlikte çiftçilerimiz zor günler geçirdi. Fakat bahar yağmurlarının zamanında ve yeteri kadar yağması da büyük bir önem arz ediyor. İlçemizde 300 bin dönümün üzerinde ekili arpa ve buğday tarlalarında en az 150 bin ton hububat beklentimiz var." dedi.

Çiftçilerden Adem Atıcı ise bahar yağışları sonrasında verimin iyi olduğunu, güzel bir hasat dönemi yaşadıklarını ifade etti.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın