Spor, Futbol, Dünyadan Spor

En gollü ligler Bundesliga ve Serie A, Süper Lig ise 3'üncü

İlk yarısı biten Süper Lig, maçlardaki 2,91 gol ortalamasıyla Avrupa'nın 5 büyük ligi arasındaki Premier Lig, La Liga ve Ligue 1'i geride bıraktı.

Hüseyin Burak Demirer  | 26.01.2021 - Güncelleme : 26.01.2021
En gollü ligler Bundesliga ve Serie A, Süper Lig ise 3'üncü

Ankara

Avrupa'nın 5 büyük ligi arasında maç başına en fazla gol atılanlar, 3,09'luk ortalamalarıyla Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ve İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) oldu.

İlk devrelerin geride kaldığı 2020-2021 sezonunda Bundesliga ve Serie A karşılaşmalarını izleyenler, futbolun meyvesi olan gole doydu.

Son 8 yılın şampiyonu Bayern Münih'in 18. hafta sonunda 7 puan farkla liderlik koltuğunda oturduğu Bundesliga, 3,09 gol ortalamasıyla önceki yıllarda olduğu gibi Avrupa'nın diğer büyük ligleri arasında öne çıktı.

19. karşılaşmaların ardından Milan'ın önde götürdüğü ancak ilk 5'teki takımlar arasında büyük puan farklarının bulunmadığı Serie A da aynı ortalamayla bu unvanı paylaştı.

Almanya liginin skor üretimi bakımından öne çıkmasında en büyük katkıyı, 53 gol atan Bayern Münih ve bu gollerin 23'ünde imzası bulunan Polonyalı santrforu Robert Lewandowski yaptı.

İtalya liginde ise 45 kez fileleri havalandıran Inter, Atalanta (44 gol), Roma ve Napoli (41), lider Milan'dan (39) daha fazla rol oynadı.

Süper Lig 3. sırada

20. maçların tamamlandığı Türkiye ligi, karşılaşma başına düşen gol sayısı konusunda İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga) ve Fransa'nın (Ligue 1) en üst liglerini geçti.

Süper Lig, 2,91 gol ortalamasıyla Avrupa'nın 5 büyük ligi arasındaki Ligue 1 (2,73), Premier Lig (2,71) ve La Liga'nın (2,48) önünde yer aldı.

En gollü maçlar Beşiktaş'ın

Futbolseverler, 47 golle ligin en skorer takımı olan ve puan tablosunun zirvesinde yer alan Beşiktaş'ın karşılaşmalarında bol gol izledi. Kalesinde 23 gol gören Beşiktaş'ın oynadığı müsabakalarda 3,5 gol ortalamasına ulaşıldı.

İlk devrenin gol bakımından en kısır mücadeleleri ise 40 gol atılan Hes Kablo Kayserispor'un karşılaşmaları oldu. Kayserispor'un (attığı 14, yediği 26) maçları ortalama 2 golle bitti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.