Dolar
44.46
Euro
51.18
Altın
4,494.41
ETH/USDT
2,003.80
BTC/USDT
66,491.00
BIST 100
12,698.19
Spor, Dünyadan Spor

Dövüş sporlarının "madalya avcısı" Tebaa Onar, crossfit branşında da başarıya doymuyor

Mersin'de yaşayan ve farklı branşlardaki dövüş sporlarında çok sayıda madalya kazanan eski milli sporcu Tebaa Onar, kendi isteğiyle geçtiği crossfit branşında başarılarını sürdürüyor.

Mustafa Ünal Uysal  | 28.03.2026 - Güncelleme : 28.03.2026
Dövüş sporlarının "madalya avcısı" Tebaa Onar, crossfit branşında da başarıya doymuyor Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal/AA

Mersin

Ailesinin yönlendirmesiyle 6 yaşında spora başlayan ve süreç içerisinde kick boks, muaythai, wushu gibi branşlarda ter döken ve ay yıldızlı formayı giyen 35 yaşındaki Tebaa, çok sayıda ulusal ve uluslararası şampiyonalara katıldı.

Başta Türkiye olmak üzere Malezya, Gürcistan, Rusya, Slovenya, Ukrayna, İngiltere ve Almanya'da düzenlenen organizasyonlarda çeşitli branşlarda çok sayıda şampiyonlukları ve dereceleri bulunan Tebaa, dövüş sporları alanındaki mücadelesini kendi isteğiyle sonlandırdı.

Tebaa Onar, yaklaşık 6 yıl önce güce dayalı spor olan crossfit branşına yöneldi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Spora yatkınlığı sayesinde Tebaa, crossfit branşında da yurt içi ve yurt dışında hem bireysel hem de takım olarak katıldığı yarışmalarda çok sayıda başarı elde etti.

Son olarak 8 Mart'ta Türkiye'de ilk defa kadınlara özel düzenlenen "Wonder Women's Cup Crossfit Yarışması"nda üçüncü olan Tebaa, başarılarıyla hem hemcinslerine örnek olmak hem de daha iyi başarılar elde etmek için mücadelesini sürdürüyor.

"Kadının yapamayacağı bir şey yok yeter ki istesin"

Tebaa Onar, AA muhabirine, sporun hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi.

Dövüş sporlarında elde edecek daha fazla ödül kalmadığı için crossfit branşına başladığını anlatan Tebaa, kariyer basamaklarına bu alanda devam ettiğini belirtti.

Tebaa, şu an hedefinin kendisiyle olduğunu sınırlarını zorlayarak crossfit branşında mücadelesini sürdürdüğünü anlattı.

Zor bir sporla uğraştığını ancak başarı elde ettikçe mutlu olduğunu vurgulayan Tebaa, şunları kaydetti:

"Kadınlar ne hedef koyarlarsa yapıyorlar, en azından yapmaya çalışıyorlar, savaşıyorlar. Kadın her yerde, her şeyde, her sektörde... Kadınların hedefi varsa o hedef doğrultusunda hep ilerliyor, son damlaya kadar elinden ne geliyorsa yapıyor. Kadının yapamayacağı bir şey yok, yeter ki istesin. Herkes bu sporu yapabilir, hiç kimse korkmasın yeter ki harekete geçsinler."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.