Dolar
43.88
Euro
51.91
Altın
5,179.70
ETH/USDT
2,056.20
BTC/USDT
68,042.00
BIST 100
13,699.18
Dünya

Prens Harry ve eşi Meghan Ürdün'de tedavi gören Gazzeli yaralıları ziyaret etti

İngiltere Kralı 3. Charles'ın oğlu Sussex Dükü Prens Harry ve Düşesi Meghan Markle, Gazze Şeridi'nden tedavi amacıyla Ürdün'e getirilen Filistinli yaralıları ziyaret etti.

Hamdi Yıldız  | 26.02.2026 - Güncelleme : 26.02.2026
Prens Harry ve eşi Meghan Ürdün'de tedavi gören Gazzeli yaralıları ziyaret etti

İstanbul

Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) yapılan açıklamaya göre insani ziyaret kapsamında Ürdün'e gelen Prens Harry ve eşi Meghan, başkent Amman'daki İhtisas Hastanesi'ne gitti.

Hastanede, Gazze'den getirilerek tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Prens Harry ve Meghan Markle, hastaların sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) de ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Sussex Dükü ve Düşesi'nin Filistinli mültecilerin konakladığı Zatari Mülteci Kampı'nı da ziyaret ettiğini bildirdi.

Açıklamada, çiftin kamptaki gençlik merkezinde mülteci gençlerle bir araya geldiği, ayrıca çocuklarla futbol oynayıp sanat ve müzik etkinliklerine katıldığı kaydedildi.

Çift ayrıca, Ürdünlüler ve mültecilere sağlık hizmeti sunulması konusunu görüşmek üzere DSÖ'ye bağış yapan ülkelerin temsilcileri, Birleşmiş Milletler ortakları ve yerel yetkililerle düzenlenen toplantıya katıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın
bannerpartial1
bannerpartial2