Dolar
40.89
Euro
47.71
Altın
3,333.72
ETH/USDT
4,370.00
BTC/USDT
116,790.00
BIST 100
10,929.77
Dünya

Libya'nın doğusunda sel nedeniyle 27 kişi hayatını kaybetti

Libya'nın doğusunda, Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası nedeniyle meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükseldi.

Hacer Başer, Muetaz Wannes, Muhammed Semiz, Ali Semerci  | 11.09.2023 - Güncelleme : 11.09.2023
Libya'nın doğusunda sel nedeniyle 27 kişi hayatını kaybetti Fotoğraf: Emhmmed Mohamed Kshiem/AA

Trablus

Tobruk'taki Temsilciler Meclisi (TM) tarafından atanan hükümetin Sağlık Bakanı Osman Abdulcelil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 27'ye yükseldiğini, bunların hepsinin evlerini su basması sonucu boğularak öldüğünü söyledi.

Sel felaketinde farklı kentlerden toplam 50 kişinin de kaybolduğunu belirten Abdulcelil, sayının artabileceğini aktardı.

Sel felaketi nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi

Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkeyi olumsuz etkileyen sellerle ilgili başkent Trablus'ta olağanüstü gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında konuştu.

Selden etkilenenlere yardım için gerekli önlemleri almaya devam ettiklerini belirten Dibeybe, tüm yetkililere ve bakanlara doğudaki bölgelerin durumunu gözden geçirme çağrısında bulundu.

Gerekli tüm imkanların kullanılması için devlet kurum ve kuruluşlarına talimat verdiğini aktaran Dibeybe, ülkede 3 gün yas ilan edildiğini ve bayrakların yarıya çekileceğini söyledi.

Dibeybe, dış kaynaklı bölünmelerin, kendilerini, selden etkilenen bölgelere yardım etmekten alıkoyamayacağını ifade ederek, Libya halkına karşı görevlerini yerine getireceklerinin altını çizdi.

Libya'nın doğusunda sel

Libya'nın doğusundaki yetkililer, Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası nedeniyle tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında derslere ara verilmesi, dükkanların kapatılması ve sokağa çıkma yasağını içeren bir dizi önlem almıştı.

Olumsuz hava şartları Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın