Dolar
32.35
Euro
34.74
Altın
2,363.05
ETH/USDT
2,934.20
BTC/USDT
61,472.00
BIST 100
10,218.58
Dünya, İsrail-Filistin çatışması

Gazze'de İsrail saldırısı sonucu son 24 saatte 66 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 34 bin 454'e, yaralı sayısı 77 bin 575'e çıktı.

Yakoota Al Ahmad, Çağrı Koşak, Awad Rjoob, Muhammed Emin Canik  | 28.04.2024 - Güncelleme : 29.04.2024
Gazze'de İsrail saldırısı sonucu son 24 saatte 66 Filistinli hayatını kaybetti Fotoğraf: Ashraf Amra - AA

İstanbul/Ramallah

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 66 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 138'inin yaralandığı açıklandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail, saldırıların 205. gününde 7 katliam yaparak 66 kişiyi şehit etti ve 138 kişiyi yaraladı." ifadelerine yer verildi.

İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısının 34 bin 454'e, yaralı sayısının 77 bin 575'e çıktığı bildirildi.

Açıklamada, enkaz altında ve yollarda ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ulaşamadığı çok sayıda ölünün bulunduğu da vurgulandı.

Abbas, İsrail'in tam güvenlik, Filistin halkının da kendi kaderini tayin etme hakkı olduğunu söyledi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Suudi Arabistan’ın ev sahipliği yaptığı Riyad Ekonomi Forumu özel oturumunda yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletlere Filistin'in tam üye olarak tanınması, Avrupa ülkelerine "İsrail'i tanıdıkları gibi Filistin Devleti'ni de tanımaları" çağrısında bulundu.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "İsrail'in tam güvenlik elde etme hakkı vardır. Biz Filistinliler olarak, dünya halkları gibi kendi kaderimizi tayin etme ve bağımsız devlet olma hakkına sahibiz." diye konuştu.

Batı Şeria'da zorunlu göç endişesini dile getiren Abbas, "İsrail'in Gazze’deki saldırılarını bitirdikten sonra Batı Şeria’ya yönelip halkı Ürdün’e sınır dışı etmesinden endişe duyuyorum." ifadesini kullandı.

Mahmud Abbas, ABD'nin İsrail'i durdurmaya zorlayabilecek tek taraf olduğunun altını çizerek, yaşananlardan ABD'yi sorumlu tuttu.

Abbas, Filistin halkının hem Gazze hem de Batı Şeria'dan göçe zorlanmasını reddettiğine dikkati çekerek, Gazze'ye saldırıların durdurulması ve bölgeye insani yardımın ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın