Dolar
32.34
Euro
35.14
Altın
2,158.02
ETH/USDT
3,375.00
BTC/USDT
64,970.00
BIST 100
8,718.11
Dünya, Koronavirüs

Finlandiya Başbakanı Kovid-19 tedbirlerine uygun davranmadığı gerekçesiyle eleştirildi

Finlandiya Başbakanı Marin'in, yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkan kabinesindeki bir bakan ile temaslı olduğu halde gece kulübüne giderek eğlenmesi eleştirilere neden oldu.

Şeyma Uzundere  | 07.12.2021 - Güncelleme : 08.12.2021
Finlandiya Başbakanı Kovid-19 tedbirlerine uygun davranmadığı gerekçesiyle eleştirildi

Ankara

Politico'nun haberine göre, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.

Bunun üzerine, çalışma arkadaşları tarafından kendisine Haavisto'nın virüse yakalandığı bilgisi verilen Başbakan Sanna Marin'in hafta sonu arkadaşları ile gece kulübüne gitmesi tepki topladı.

Muhalefet, başkent Helsinki'deki gece kulübünde çekilen fotoğrafları sosyal medyada hızla yayılan Marin'i, sorumsuz davranmakla suçlandı.

Başta, bu tutumu ile hiçbir Kovid-19 tedbir kuralını ihlal etmediğini belirterek kendini savunan Marin, kamuoyundaki tepkilerin ardından özür diledi.

Marin, aldığı talimatlar ışığında daha duyarlı davranması gerektiğini anladığını söyledi.

Muhalefet, Marin'in Kovid-19 testi negatif çıkana kadar kendini gönüllü olarak izole etmesi gerektiğini savunsa da Finlandiya'da çift doz aşılanmış kişilerin temaslı olmaları halinde kendilerini izole etmeleri gerekmiyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.