Dolar
44.35
Euro
51.41
Altın
4,309.76
ETH/USDT
2,126.00
BTC/USDT
70,702.00
BIST 100
13,168.16
Dünya

Endonezya Devlet Başkanı Widodo: Endonezya Filistin'i her zaman bağımsız olarak tanımlayacaktır

Endonezya Devlet Başkanı Widodo, "Filistin tam bağımsız olarak tanınmamış olsa da Endonezya her zaman Filistin'i bağımsız olarak tanımlayacaktır" dedi.

07.03.2016 - Güncelleme : 07.03.2016
Endonezya Devlet Başkanı Widodo:  Endonezya Filistin'i her zaman bağımsız olarak tanımlayacaktır

Jakarta Raya

CAKARTA

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, "Filistin tam bağımsız olarak tanınmamış olsa da Endonezya her zaman Filistin'i bağımsız olarak tanımlayacaktır" dedi.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bu yıl 5'incisi düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 5. Olağanüstü Zirvesi, devlet ve hükümet başkanları seviyesinde toplantılarla devam ediyor.

Zirvede konuşan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Filistin ve Kudüs'teki sorunlara değinerek, "Filistin'deki sorunların çözülmesi için Filistin ilk önce kendi içinde birlik olmalıdır. Endonezya bu birliği sağlamak için elinden geleni yapacaktır" dedi.

Filistin'in bağımsızlığını alması için her türlü desteği vereceklerini belirten Widodo, "Filistin'in bağımsızlık çalışmaları süreci devam etse de Filistin Endonezya için bağımsızlığını ilan etmiş bir ülkedir" diye konuştu.

"Uluslararası desteğe ihtiyacımız var"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Endonezya'nın İİT 5. Olağanüstü Zirvesi'ne ev sahipliği yapmasından dolayı müteşekkir olduğunu belirterek, "Bu zirveye gelen ve Filistin'in bağımsızlığı için destek veren tüm ülkelere teşekkür ediyorum" dedi.

İsrail'in gayrimeşru yaptırımlarına karşı uluslararası desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade eden Abbas, "Bu zirveyle Filistin'de yaşanan sorunlara karşı bir uluslararası farkındalık oluşturabilmeyi ümit ediyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Adem Şalvarcıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın