Dolar
42.45
Euro
49.38
Altın
4,209.55
ETH/USDT
2,981.30
BTC/USDT
91,242.00
BIST 100
11,123.47
Dünya

BM yetkilisi: Afrika'da şiddet içeren saldırılar iki yılda yüzde 250 arttı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Terörle Mücadele Ofisi Başkanı Alexander Zuev, Afrika'da terör eylemlerindeki artışa dikkati çekerek, "Kıtadaki şiddet içeren saldırılar iki yılda yüzde 250 arttı." dedi.

Khalid Mejdoub, Muhammed Emin Canik  | 02.12.2025 - Güncelleme : 02.12.2025
BM yetkilisi: Afrika'da şiddet içeren saldırılar iki yılda yüzde 250 arttı Fotoğraf: Osman Bakır/AA

Rabat

Fas resmi haber ajansı MAP'ın haberine göre, Zuev, Rabat'ta ilk kez düzenlenen ve 3 Aralık'a kadar sürecek olan Uluslararası Afrika Terör Mağdurları Konferansı'nda konuştu.

BM yetkilisi, "Afrika, terörizmin merkezi haline geldi ve Afrika toplumları artık bu küresel tehdidin başlıca kurbanları." ifadesini kullandı.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Afrika'daki terör eylemlerindeki artışa dikkati çeken Zuev, "Kıtadaki şiddetli saldırılar sadece iki yılda yüzde 250'den fazla arttı ve özellikle Batı Afrika ve Sahel'de milyonlarca insan yerinden edildi." diye konuştu.

Zuev, konferansın terör kurbanları ve hayatta kalanlarına destek olma konusunda ortak kararlılığın güçlendirilmesi için atılan önemli bir adım olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Zuev, terörizme karşı ortak çabaların merkezine kurbanların ve hayatta kalanların ihtiyaçlarının yerleştirilmesi çağrısı yaptı.

Terörün Afrika'da insani durum üzerindeki etkisini vurgulamak, kıta genelinde destek ve kararlılık mekanizmalarını güçlendirmek amacıyla başlayan konferansa bölge ve uluslararası çevrelerden temsilciler, uzmanlar ve araştırmacılar katılıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın