Dolar
42.53
Euro
49.62
Altın
4,219.85
ETH/USDT
3,156.10
BTC/USDT
91,864.00
BIST 100
10,918.51
Dünya

Almanya'da taksiciler özel ulaşım hizmeti veren şirketleri protesto etti

Almanya'nın birçok şehrinde taksiciler, internet uygulaması üzerinden özel ulaşım hizmeti veren Uber, Bolt ve benzeri şirketleri protesto etti.

Mesut Zeyrek  | 02.07.2025 - Güncelleme : 02.07.2025
Almanya'da taksiciler özel ulaşım hizmeti veren şirketleri protesto etti Fotoğraf: Kadir İlboğa/AA

Köln

Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Mainz, Wuppertal, Düsseldorf, Bonn ve Köln gibi büyük şehirlerde konvoylar oluşturan taksiciler, internet uygulaması üzerinden özel ulaşım hizmeti veren Uber, Bolt ve benzeri paylaşımlı yolculuk şirketlerinin faaliyetlerine tepki gösterdi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Taksiciler, protesto gösterilerinde fiyatların düşürülmesi yerine adil rekabet çağrısında bulundu.

Köln'deki Deutzer Werft tersanesinde toplanarak topluca harekete geçen 500'den fazla taksinin oluşturduğu konvoy, şehirde bazı caddelerde ulaşımı uzun süre aksattı.

Konvoya katılan çok sayıda polis güvenliği sağlamaya çalıştı.

"Ulusal Eylem Günü" temasıyla Düsseldorf'taki gösterilere yaklaşık 400, Bonn'daki gösterilere ise yaklaşık 250 taksi katıldı.

Federal Taksi ve Kiralık Arabalar Birliği Genel Müdürü Michael Oppermann, gösterilere katılan taksiciler adına yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, taksiciler ile paylaşımlı yolculuk şirketleri arasında adil rekabet olması gerektiğini vurgulayan Oppermann, yıllardır düşen fiyatlar dolayısıyla gelirlerinde düşüş yaşandığını kaydederek, ücretlerde düzenleme yapmayan platformları eleştirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.