AB'den İsrail'e yabancı bağımsız medyanın Gazze'ye erişimini sağlaması çağrısı
Avrupa Birliği (AB) İnsan Hakları Özel Temsilcisi Kajsa Ollongren, İsrail'i yabancı bağımsız medyanın Gazze'ye güvenli ve özgür erişimini sağlamaya davet etti.
İstanbul
Ollongren, İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana yabancı gazetecilerin Gazze Şeridi'ne girişine getirdiği yasağı yeniden uzatmasının ardından ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından açıklama yaptı.
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Tel Aviv hükümetini, yabancı bağımsız medyanın Gazze'ye güvenli ve özgür erişimini sağlamaya çağıran Ollongren, halihazırda çok sayıda gazetecinin öldürüldüğü bir ortamda, doğru haber yapılabilmesi ve şeffaflığın sağlanması için birinci elden haber yapılmasının önemine işaret etti.
İsrail 27 Ocak'ta, Refah Sınır Kapısı'nın açılması durumunda dahi yabancı gazetecilerin Gazze'ye girişine izin verilmeyeceğini Yüksek Mahkeme'ye bildirmişti.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
