Ekonomi, Dosya haber, Kırsalı geliştiren destekler

Çanakkaleli çiftçi TKDK desteğiyle kurduğu modern tesiste süt üretiyor

Çanakkale'de çocukluğundan beri süt sığırcılığı yapan yatırımcı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle modern ve Avrupa Birliği (AB) standartlarında süt üretim tesisi kurdu.

Mustafa Çalkaya, Çiğdem Münibe Alyanak  | 17.09.2023 - Güncelleme : 20.09.2023
Çanakkaleli çiftçi TKDK desteğiyle kurduğu modern tesiste süt üretiyor Fotoğraf: Çiğdem Münibe Alyanak - AA

Ankara/Çanakkale

Çanakkale'de çocukluğundan beri süt sığırcılığı yapan yatırımcı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle modern ve Avrupa Birliği (AB) standartlarında süt üretim tesisi kurdu.

Anadolu Ajansının (AA) kırsal kalkınma destekleriyle hayata geçirilen yatırımları ele aldığı ve eylülde tamamlanması planlanan "Kırsalı Geliştiren Destekler" başlıklı dosya haberinin altıncı bölümünde, AA muhabirleri TKDK desteğiyle hayvancılık işletmesini büyüten Erkan Zorlu ile görüştü.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Şadıllı köyünde çocukluğundan beri hayvancılık işinde olduklarını belirten Zorlu, bir süre sonra işletmelerini büyütme gereği duyduklarını, eski işletmelerini kapatarak TKDK aracılığıyla yeni bir işletme kurmak için çalışmalara başladıklarını anlattı.


Zorlu, süt sığırcılığı işlerini büyütmek için TKDK'den bir danışman ile görüştüklerine dikkati çekerek, "Tesisin olduğu yerde daha önce bir şey yoktu. Arazi için öncelikle dosyamızı hazırlayıp evraklarımızı sunduk. Yaklaşık 5,7 dönümde süt üretimi için bir işletme kurduk." ifadelerini kullandı.


Aldıkları destekle modern bir işletme kurduklarını belirten Zorlu, "Yeni işletmemizde hayvanlarımız çamur görmüyor. Hayvanların suluğu ve yemi önünde. Modern bir tesis olduğu için burada ağır bir işimiz yok. Eski yerde sıkıntılarımız vardı. Burada hayvanların bakımı da çok rahat. Ayrıca hayvanlarımız burada daha sağlıklı." diye konuştu.


Zorlu, işletmesini büyüttükten sonra bölgede en çok sütü kendisinin ürettiğine işaret ederek, bölgede bu tür işlerde çalışacak eleman bulmakta sıkıntı yaşadıklarını vurguladı.

Yatırım yapmak isteyenlere öncelikle iyi bir proje hazırlamalarını öneren Zorlu, bölgede su sıkıntı yaşandığını, buna çözüm getirilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kapalı alanı 888 metre olan işletmede 100 baş sığır bulunuyor. AB standartlarındaki tesiste günlük yaklaşık 600 litre süt üretiliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın