Rum kesimi aklını başına alsın
Başbakan Yardımcısı Atalay, New York'taki Kıbrıs görüşmesi öncesinde AA'ya değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Atalay, New York'taki Kıbrıs görüşmesi öncesinde AA'ya değerlendirmelerde bulundu.***
![]() |
Rum kesimi aklını başına alsın |
LEFKOŞA - Züleyha Karaman
Kıbrıs müzakere süreciyle ilgili AA'ya değerlendirme yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, sorun çözülmeden Kıbrıs Rum tarafının Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını üstelenmesinin sorunları büyüteceğine işaret ederek, sorun çözülene kadar dönem başkanlığının ertelenebileceğini belirtti.
Umutsuzluk çıkmasa iyi olur
Kıbrıs'ta Türk ve Rum tarafı ile garantörlerin katılacağı, yine BM Genel Sekreteri'nin başkanlığındaki geniş katılımlı toplantıda, sorunlar daha rahat tartışılacağına işaret eden Atalay, ''New York'taki toplantılardan bu manada bir sonuç çıkarsa, yüksek düzeyli bir toplantıya, o da olumlu bir adımdır diye bakılabilir. Ama herhalükarda burada olumsuzluk, umutsuzluk çıkmasa iyi olur. Yani BM Genel Sekreteri'nin işaret ettiği gibi bir umut bağlanmış süreç, bir dönüm noktası olacak.''
Atalay, ''İnşallah 2014'de su buraya gelecek. Bunun manası ne, müzakereleri nasıl etkiler? Biz şunu diyoruz; Rum kesimi aklını başına alsın. Bu adada daha rahat yaşanır bir hayat için Türkiye'den gelecek su, enerji hepsi önemlidir" dedi.