Dolar
32.56
Euro
34.91
Altın
2,335.35
ETH/USDT
3,134.80
BTC/USDT
64,282.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Kuvvetli lodos Bursa'da can aldı

Bursa'da şiddetli lodos nedeniyle 2 günde 3 kişinin hayatını kaybettiği, 110 kişinin yaralandığı, 306 çatının uçtuğu ve 100 aracın hasar gördüğü bildirildi.

01.02.2015 - Güncelleme : 01.02.2015
Kuvvetli lodos Bursa'da can aldı

BURSA

Alınan bilgiye göre, Bursa-İzmir karayolu üzerinde inşaatı devam eden Timsah Arena Stadı'nın yapımında kullanılan vinç, sabah saatlerinde şiddetli lodos nedeniyle Acemler Kavşağı'nda, seyir halindeki 16 T 5541 plakalı taksinin üzerine devrildi.

Kazada, sürücü Fatih Demirkıran (28) ile takside bulunan Kübra A. yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleriyle Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan sürücü Demirkıran, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Bursa Valiliği: 3 ölü, 110 yaralı

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise saatteki hızı 129 kilometreyi bulan lodos nedeniyle çok sayıda araç ve enerji nakil ile telefon hattı direğinin devrildiği belirtildi.

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının çatılarında zarar meydana geldiği, çok sayıda tabela, işaret levhası ve reklam panosunun devrildiği kaydedilen açıklamada, özellikle enerji nakil hatlarındaki arızalara müdahalede sıkıntı çekildiği, kopan hatların çevreye zarar vermemesi için bazı bölgelerde enerjinin kesildiği ifade edildi.

Lodos nedeniyle 306 çatının uçtuğu, 100 aracın hasar gördüğü vurgulanan açıklamada, enerji kesintisi yüzünden Türk Telekom ve cep telefonu operatörlerinin hizmetlerinde aksaklıklar yaşandığı bilgisi verildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu konuda hem arıza ekiplerinin can güvenliği hem de kopan enerji nakil hatlarının yaratabileceği tehlike dikkate alınarak kontrollü çalışma yürütülmektedir. Hayati tehlike arz etmeyen yerlerde enerji ve haberleşme ekipleri onarım çalışmalarını sürdürmektedir. Şiddetli lodosa bağlı İzmir Yolu'ndaki yeni stadyum önünde vinç devrilmiş, taksideki sürücü vefat etmiş, diğer kişi yaralı olarak hastaneye intikal ettirilmiştir. Kestel Aksu Mahallesi'nde başına tuğla düşmesi sonucu yaralanan 83 yaşındaki vatandaşımız, kaldırılmış olduğu hastanede hayatını kaybetmiştir. Ayrıca Mustafakemalpaşa'da bir vatandaş, zarar gören çatısına müdahale etmek isterken düşerek hayatını kaybetmiştir. 

Düşen ve kopan parçalardan 110 vatandaş yaralanmıştır. Kentte 20 vatandaş ise karbonmonoksit zehirlenmesi ihbarında bulunmuş ve hastanelere intikal ettirilmiştir. Zehirlenme dolayısıyla 1 kişinin hayati tehlikesi mevcuttur."

Açıklamada, ortalama hızı saatte 110 kilometreyi bulan şiddetli lodosun gece saatlerinde 60-70 kilometreye düşeceği kaydedildi.

Bursaspor Kulübünden başsağlığı mesajı

Bursaspor Kulübü, yeni stadın inşaatında kullanılan vincin kuvvetli lodos nedeniyle yola devrilmesi sonucu ölen taksi şoförü için "başsağlığı" mesajı yayımladı. 

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Şehrimizde iki günden bu yana etkili olan lodos yüzünden 'Timsah Arena Stadı' inşaatındaki vincin devrilmesi sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiğini üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Olayda hayatını kaybeden taksi şoförü Fatih Demirkıran'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Takside yolcu olarak seyahat eden ve yaralanan Kübra A'ya da acil şifalar dileriz" ifadesi kullanıldı. 

"3 gün sefer yapılamayacak"

Bursa'da yeni stadyumun inşaatında kullanılan vincin kuvvetli lodos nedeniyle yola devrilmesi sonucu kent içinde ulaşım sağlayan hafif raylı sistem BursaRay hattının da zarar gördüğü, en az 3 gün sürecek çalışmalar boyunca sefer yapılamayacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yeni stadyum inşaatında kullanılan büyük vincin, şiddetli lodos nedeniyle 05.30 sıralarında BursaRay hattı ve İzmir-Ankara karayolu üzerine devrildiği hatırlatıldı. 

Devrilen vinç parçalarının travers ve raylara da zarar verdiği, vincin kaldırılmasının ardından bu bölgedeki çalışmaların 3 en az üç gün sürebileceği belirtildi.

Karaman-Emek ve Nilüfer-Üniversite istasyonları arasında ring seferleriyle raylı ulaşıma geçici bir çözüm üretildiği, Kestel hattının büyük bir bölümünün de zarar gördüğü ve hattın yeniden elden geçirileceği kaydedildi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği (BURULAŞ) Genel Müdürü Levent Fidansoy, zarar gören tüm hatlarda incelemelere devam ettiklerini belirtti.

Devrilen vincin hatta çok büyük zarar verdiğini, vinci kaldırmadan çalışmalara başlanamayacağını ifade eden Fidansoy, ''Karayolu üzerine düşen parçalar kaldırıldı ancak raylı sistem hattı üzerindeki parçalar hala duruyor. Ayrıca kataner telinin gerilmesi sonucu sadece bu bölge değil, yaklaşık 1 kilometrelik alanda tellerde kopmalar meydana geldi. Travers ve raylarda da zarar var. Vinç kaldırılır, kaldırılmaz çalışmalara başlayacağız. Hattın yeniden çekilmesi ve zarar gören rayların onarılması gerekli. En az 3 gün sürecek çalışma boyunca seferler yapılamayacak'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Sergen Sezgin-Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın