Dolar
32.54
Euro
34.88
Altın
2,332.72
ETH/USDT
3,150.40
BTC/USDT
64,595.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

"Ayın Fotoğrafı ve Video Haber" oylaması

Anadolu Ajansı'nın geleneksel "Ayın Fotoğrafı ve Videosu" oylaması başladı.

29.08.2014 - Güncelleme : 29.08.2014
"Ayın Fotoğrafı ve Video Haber" oylaması

ANKARA


OY VERMEK İÇİN TIKLAYIN >>>
 
  

 

AA'nın 100 yıl vizyonu kapsamında Türkiye başta olmak üzere Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Uzakdoğu bölgelerindeki yapılanması sürüyor. Dünyanın dört bir yanında görev yapan muhabir, fotomuhabiri, kameraman ve serbest haberciler gelişmeleri yazıya dökerken, çektikleri fotoğraf ve görüntülerle zamana tanıklık ediyorlar. 

Anadolu Ajansı'nın Ağustos ayında savaş, siyaset, spor, kültür, sanat, güvenlik, ekonomi alanından abonelerine ulaştırdığı 45 bin fotoğraf arasından 46'sı, yaklaşık 7500 videodan ise 5'i beğenizine sunuldu. Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde gerçekleştirilen ''Ayın Fotoğraf ve Video Haber Oylaması'' 4 eylül perşembe günü 17.00'de sona erecek. Beğendiğiniz ''ayın fotoğrafı ve video haberi'' olarak belirlenen eserler 5 eylül cuma günü açıklanacak.

Haber Fotoğrafları

20 fotoğrafın yarışacağı "haber" kategorisinde yer alan seçkiler ve fotoğrafı çeken muhabirler şöyle:

1 – Morglarda Yer Kalmayınca: İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu Refah'ta hayatını kaybeden Raghad Massoud, Kuveyt hastanesinde, morglarda yer kalmaması nedeniyle, dondurma dolabına konuldu. (Ashraf Amra)

2 – Yezidilerin Kaçışı: Irak'ın Musul kentindeki Sincar Dağı’nda mahsur kalan binlerce Yezidi, uzunca bir yürüyüş sonrasında kurtuldu. (Emrah Yorulmaz)

3 – Gazze'de Cuma Namazı: İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda çok sayıda cami yıkıldı ya da hasar gördü. Filistinliler cuma namazlarını, harabeye dönen El Suusi Camii'nde kıldı. (Ali Hasan)

4 – Suriye'de İç Savaş: Suriye ordusuna bağlı helikopterin Halep kentinde muhaliflerin denetiminde olan Bab Neyrab bölgesine attığı 3 varil bombası sonucu 18 kişi öldü. Sivil savunma ekipleri kısıtlı imkanlarla yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıları çıkardı. (Ahmed Muhammed Ali)

5 – İsrail'in Gazze'ye Saldırıları: Gazze’den roket atıldığı iddiası üzerine İsrail ordusunun, yeniden başlattığı saldırılarda Şeyh Rıdvan Mahallesinde bulunan Eldelo ailesine ait bir ev yerle bir olurken çevredeki binalarda büyük hasar meydana geldi. (Ashraf Amra)

6 – Ferguson'daki Olaylar: ABD'de siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle patlak veren Ferguson'daki olaylarda polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. (Bilgin Şaşmaz)

7 – Ebola Virüsü: Sierra Leone'nin Kenema kentinde dezenfekte ve defin işlemleri için gönüllü gençler, Ebola virüsü nedeniyle hayatını kaybedenleri dezenfekte etti. (Mohammed Elshamy)

8 – AA Muhabirine Gözaltı: ABD'de siyahi Michael Brown'ın polis tarafından öldürülmesi sonrası olayların patlak verdiği St. Louis kentinin Ferguson mahallesi yakınlarında göstericilerle polisin çatışmasını görüntüleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, gözaltına alındı. (Samuel Corum)

9 – Davutoğlu-Erdoğan: AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi Ankara Arena Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkan Adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. (Murat Kaynak)

10 – Cumhurbaşkanlığı Devir Teslim Töreni: Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. (Ahmet İzgi)

11 – Sierra Leone'de Ebola Virüsü: Sierra Leone'nin Kenema kentinde, Ebola virüsü nedeniyle Lango köyünde hayatını kaybeden 28 yaşındaki Baindu-koruma'nın ailesi ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. (Mohammed Elshamy)

12 – Gazze'ye Saldırılar: İsrail'in Gazze'nin el-Shaaf semtine düzenlediği saldırılar sonucu birçok ev ve bina yerle bir oldu. Bazı Filistinliler, evlerinin enkazında yaşamını sürdürürken kimileri de bölgede kurdukları derme çatma çadırlarda kalıyor. (Ashraf Amra)

13 – Yezidilerin Ölüm Yürüyüşü: Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların, ülke geneline yaydığı şiddetten kaçıp, Sincar (Şengal) Dağı’na sığınan Yezidiler “ölüm yürüyüşü” gerçekleştirdi. (Emrah Yorulmaz)

14 – Gazze'de Yaşam: İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucunda evleri yerle bir olan bir çok aile gibi Beyt Hanun şehrindeki Gazze'liler de yaşam mücadelesi verdi. (Ezz Al-Zanoun)

15 – Suriye'de Varil Bombalı Saldırı: Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere varil bombasıyla düzenlediği saldırıda 15 kişi öldü. Sivil savunma ekipleri, yıkılan evlerin enkazı altında kalan çok sayıda ölü ve yaralıyı kurtarmaya çalıştı. (Ahmed Muhammed Ali)

16 – Gazze Şeridi'ne Saldırılar: İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda Refah kentinde Goul ailesine ait bir binanın isabet alması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri ve Filistinliler enkazda arama kurtarma çalışması yaptı. (Eyad Al Baba)

17 – Irak'taki Çatışmalar: Irak'ın Musul kenti Rabia ilçesinin Kahire köyünde peşmerge ve Suriye Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. (Emrah Yorulmaz)

18 – Refah'a Saldırılar: İsrail'in havadan, karadan ve denizden Refah kentine düzenlediği saldırılarda can kaybının yanı sıra, çok sayıda bina yerle bir oldu. (Bilal Khaled)

19 – Beyt Hanun'a Saldırılar: İsrail'in Gazze'nin Beyt Hanun kentine düzenlediği saldırılarda bölgedeki evler yerle bir oldu. Filistinliler, evlerinin uğradığı yıkıntıyı görünce üzüntü yaşadı. (Ezz Zanoun)

20 – İsrail'e Protestolar: Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde "Gazze'yle dayanışma" gösterileri düzenlendi. (Issam Rimawi)

Yaşam Fotoğrafları

26 fotoğrafın yarışacağı "yaşam" kategorisinde yer alan seçkiler ve fotoğrafı çeken muhabirler şöyle:

1 – Han Yunus'a Saldırılar: İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırıların, 72 saatlik ateşkes ilanını ihlal etmesi ve hız kesmeden devam etmesiyle birlikte Han Yunus kentindeki filistinliler, çevreye düşen roket ve şarapnel parçalarını inceledi. (Mustafa Hassona)

2 – Zorlu Yarış: Düzce'de gerçekleştirilen "Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Trial Kupası"nın üçüncü ayak yarışları tamamlandı. (Ömer Ürer)

3 – Ateşkesin Ardından Gazze: Gazze'de Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki 72 saatlik geçici ateşkesle birlikte geçiminin önemli bir kısmını balıktan sağlayan Gazze halkı plajlara gelerek balık tutmaya ve denize girmeye başladı. (Onur Çoban)

4 – Gazze'de Harabeler: Gazze'de Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki 72 saatlik geçici ateşkesle birlikte filistinliler, bombarbımana en yoğun maruz kalan Şucaiye mahallesindeki harabelerde, kullanılabilir durumdaki eşyaları topladı. (Ezz Zanoun)

5 – Gazze'de Cundi Parkı: Gazze'de Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki 72 saatlik geçici ateşkesle birlikte, şehir merkezindeki Cundi parkında oyuncak arabalara binen çocuklar aileleriyle sakin ve eğlenceli bir gece geçirdi. (Onur Çoban)

6 – Kafası Kutuya Sıkışan Ayı: Hakkari'nin Çukurca ilçesinde doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yavru ayı, yiyecek bulmak için Üzümlü köyüne indi. Teneke kutuya kafasını sokarak yiyecek arayan ayının başı, kutuya sıkıştı. (Mehmet Dayan)

7 – Gazze'de Gösteri: Filistinli gruplar ile İsrail arasında sağlanan geçici ateşkes halinin devam etmesiyle birlikte, Gazze'de toplanan Hamas taraftarları, Mısır'da ateşkes görüşmelerini yürüten Filistin heyeti için destek gösterisi düzenledi. Gösteriye Gazzeliler çocuklarıyla beraber katıldı. (Mustafa Hassona)

8 – İstanbul'da Sağanak: İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, vatandaşlar zor anlar yaşadı. (Burak Akbulut)

9 – Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteri: Mısır'ın başkenti Kahire'nin Ayn Şems semtinde toplanan bir grup, darbe karşıtı gösteri düzenledi. (Amru Salahuddien)

10 – Tuzla Gölü'nün Son Tuzcusu: Tuzla Gölü'nün son tuzcusu Seyfi Turan, daha çok salça ve peynir yapımında kullanılan tuzu gölden çıkarıp satarak geçimini sağlıyor. (Sercan Küçükşahin)

11 – Altın Sarısı Yolculuk: İlkbahar aylarında hayvanlarını otlatmak için yüksek kesimlere çıkan yaylacılar, hergün binlerce koyunun sağım işlemi için gün batımında eşsiz yolculuk gerçekleştiriyor. Sürüler halinde Bitlis'in Tatvan ilçesi Kıyıdüzü köyüne getirilen koyunlar, sağım işleminin ardından bir sonraki gün için tekrar yaylalara doğru tozlu bir yolculuk gerçekleştiriyor. (Özkan Bilgin)

12 – Sırtta Eş Taşıma Yarışı: Endonezya'nın Banyumas şehrinde, bağımsızlık günü kutlamaları çerçevesinde sırtında eş taşıma yarışması düzenlendi. (MN Adin)

13 – Yadnya Kasada Festivali: Endonezya'nın Central Java eyaletindeki, Bromo dağında Yadnya Kasada Festivali için toplanan Tenggerese halkı, Hindu tanrılarına şükranlarını sundu. Endonezya’daki Bromo Dağı kraterindeki Hindular ise, Festival sırasında yanardağın ruhunu yatıştırmak ve daha iyi bir yaşam sürmek için bırakılan bozuk para, sebze ve canlı tavuk gibi sembolik sunuları kendi yaptıkları ağlarla yakalamaya çalıştı. (Surya Saujana)

14 – Gazze'de Düğün: 72 saatlik ateşkesin devam ettiği Gazze'de saldırılar sebebiyle Şati Mülteci Kampı'nda UNRWA' ya sığınan Ömer Ebu Nemir ile Beyt Lahya bölgesindeki UNRWA' ya sığınmış olan nişanlısı Hiba Fayad, Gazzelilerin katıldığı düğün ile evlendi. (Ali Hasan)

15 – Begonyalardan Dev Türk Halısı: Brüksel'in dünyaca ünlü meydanı Grand Place, 600 bin begonya çiçeği kullanılarak dev Türk halısına dönüştürüldü. (Dursun Aydemir)

16 – Marikana Madeni Katliamının Yıldönümü: Güney Afrika'da yaşanan Marikana madeni katliamı, North West eyaletinin Rustenburg şehrine yakın Marikana kasabasında anıldı. (Ihsaan Haffejee)

17 – Khalil al Wazir Camii: Gazze'deki Filistinliler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu harabeye dönen Khalil al Wazir Camii'ni inceledi. (Mustafa Hassona)

18 – Endonezya Bağımsızlık Kutlamaları: Endonezya'nın Jakarta şehrinde bağımsızlık günü kutlamaları çerçevesinde Panjat Pinang adı verilen yağlı direğe tırmanma yarışması düzenlendi. (Jefri Tarigan)

19 – Avrupa Atletizm Şampiyonası: İsviçre'nin Zürih kentinde organize edilen 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 1500 metre finali yarisinda bazı sporcular dengesini kaybederek düştü. (Mustafa Yalçın)

20 – Neymar ve Messi: Joan Camper Kupası özel maçında İspanya'nın Barcelona Kulübü, Meksika'nın Leon takımıyla karşılaştı. Barcelona'lı Neymar ve Messi'nin gol sevinci. (Albert Llop)

21 – Van'daki Kırgızlar: Afganistan'ın Pamir Yaylası'ndan 1982'de Türkiye'ye göç eden Kırgızlar, Van'ın Erciş ilçesinde kendileri için oluşturulan Ulupamir köyünde yaşıyor. Kırgızlar her yıl düzenledikleri festivalin yanı sıra düğünlerinde de geleneklerini yaşatmaya çalışıyor. Buzkaşı oyunu ile renklendirdikleri düğünlerini geleneklerine uygun yapan Ulupamirliler, yöresel kıyafetleri ve Kırgız ezgileri eşliğinde gönüllerince eğleniyor. (Ali İhsan Öztürk)

22 – Petersburg'da Batı Askeri Bölgesi'nin 150. Yıl dönümü: Rusya'nın St. Petersburg şehrinde Batı Askeri Bölgesi'nin 150. Yıl dönümü kutlandı. Kutlama etkinliklerine baltık filosundan gemiler ve askeri araçlar katıldı. Vatandaşlar kutlamalarda askeri araçlara ilgi gösterdi. (Sergey Mihailiçenko)

23 – Endonezya'daki "Seren Taun" festivali: Endonezya'nın Central Java eyaletindeki, Sukabumi köyünde toplanan köylüler her yıl hasat mevsiminden sonra Tanrıya şükranlarını sunuyor. Yerel adıyla ''Seren Taun'' olarak bilinen festival için toplanan köylüler gelecek yılın da bereketli geçmesi için dua ediyor. (Kristian Hutapea)

24 – Endonezya'da Kağnı Yarışları: Endonezya'nın Yohyakarta şehrinde düzenlenen geleneksel kağnı yarışları renkli görüntülere sahne oldu. (Agoes Rudianto)

25 – Endonezya'da 13. Jember Moda Karnavalı: Endonezya'nın Jember kentinde bu yıl 13.'sü düzenlenen Jember Moda Karnavalı, renkli görüntülere sahne oldu. (Suci Rahayu)

26 – Anıtkabir'de Rekor Denemesi: Zafer haftası etkinlikleri kapsamında Anıtkabir tören alanında Atatürk'ün portresi oluşturuldu. 6000 kişinin katılımı ile planlanan etkinliğin Guinness rekorlar kitabına girmesi hedefleniyor. (Volkan Furuncu)

Video Haber

5 görüntünün yarışacağı "Video Haber" kategorisinde yer alan seçkiler ve görüntüyü çeken kameramanlar şöyle:

1 – Gazze'de bir binanın vurulma anı kamerada: Gazze'de, bir binanın İsrail savaş uçağı tarafından vurulması Anadolu Ajansı (AA) kameramanı tarafından görüntülendi. (Metin Yüksel Kaya)

2 – Yezidilerin "ölüm yürüyüşü": Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların, ülke geneline yaydığı şiddetten kaçıp, Sincar (Şengal) Dağı’na sığınan Yezidilerin “ölüm yürüyüşü” sürüyor. AA ekibi, Yezidilerin kaçış yolcuğunu başlangıç ve bitiş noktasına kadar takip etti. (Feriq Fereç)

3 – Rize usulü jakuzi keyfi: Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi'nde yöre halkı, şelalenin döküldüğü uçurumun üst kısmındaki küçük göletlerde yüzerek hem serinliyor hem de adeta "jakuzi keyfi" yapıyor. (Ali Kemal Atik)

4 – Önce roket saldırısı, sonra yangın: İsrail'in Gazze'ye şiddetini arttırarak devam ettirdiği saldırılarda, Ez-Zeytun Mahallesi'nde bulunan Dahduh ailesine ait bir bina isabet aldı. AA ekibinin saniye saniye görüntülediği saldırıda roketin binaya isabet anı kameralara yansıdı. (Mertkan Morkoç)

5 – Kirpinin cips keyfi: Van'da bir evin bahçesinde yaşayan kirpiyi sahiplenen ev sahibi, onu hergün mısır cipsi ile besliyor. (Özkan Bilgin)

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın