Dolar
39.22
Euro
44.59
Altın
3,294.84
ETH/USDT
2,575.00
BTC/USDT
104,629.00
BIST 100
9,019.57
Yaşam

Senegal'de aşçılık okulu öğrencileri Kayseri yağlaması yaptı

Senegal'in başkenti Dakar'da aşçılık okulu öğrencileri, şef Yunus Emre Akkor ile Kayseri yağlaması yaptı.

Fatma Esma Arslan Özdel  | 28.05.2025 - Güncelleme : 28.05.2025
Senegal'de aşçılık okulu öğrencileri Kayseri yağlaması yaptı Fotoğraf: Fatma Esma Arslan Özdel/AA

Dakar

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliğinde Türk Mutfağı Haftası kapsamında mutfak atölyesi düzenlendi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Dakar YEE'de düzenlenen atölyede şef Akkor, Ulusal Turizm ve Aşçılık Okulu öğrencilerine, Kayseri yağlaması yapımını uygulamalı olarak gösterdi.

Etkinlikte Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman ve Dakar YEE Direktörü Merve Işık Efe de öğrencilerle hamur açtı, yağlama yaptı.

Akkor, aynı zamanda öğrencilere Osmanlı mutfağı hakkında bilgiler vererek, tecrübelerini paylaştı, önerilerde bulundu.

Yaptıkları Kayseri yağlamalarını tadan ve değerlendiren öğrenciler, atölyenin sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.