Yaşam

Havaların soğuduğu Kars'ta bozayılar ve kızıl tilkiler ilçe merkezine indi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde havaların soğumasıyla yaban hayvanları, yerleşim yerlerinde görülmeye başladı.

Hüseyin Demirci  | 18.10.2025 - Güncelleme : 18.10.2025
Havaların soğuduğu Kars'ta bozayılar ve kızıl tilkiler ilçe merkezine indi Fotoğraf: Hüseyin Demirci/AA

Kars

Sarıçam ormanlarıyla çevrili 2 bin 150 rakımlı ilçede, özellikle geceleri hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle bozayı ve kızıl tilkiler ormanlık alana yakın mahallelere inmeye başladı.

Ormanlık alana yakın İnönü ve Tepe mahallelerine gelen bozayılar, çöp konteynerlerini devirip içine girerek yiyecek aradı.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Yiyeceklerle karnını doyuran bozayılar, ormanlık alana çekildi. Konteynerlerin etrafında yiyecek arayan kızıl tilkileri ise vatandaşlar beslemeye çalıştı.

Tepe Mahallesi sakinlerinden Ömer Ayan, havaların soğumasıyla yaban hayvanların sıkça görülmeye başladığını belirterek "Bölgeye gelen bozayılar çöp konteynerlerini devirip beslenmeye çalışıyorlar. Tilkiler de bu çöplerden besleniyor. Biz de tilkileri besliyoruz." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın