Dolar
40.26
Euro
46.82
Altın
3,340.55
ETH/USDT
3,171.80
BTC/USDT
118,984.00
BIST 100
10,270.90
Gündem

Yazar ve felsefeci Oruç Aruoba Kocaeli'de son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da 72 yaşında vefat eden yazar, şair, felsefeci ve akademisyen Oruç Aruoba'nın cenazesi, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde toprağa verildi.

Melih Palas, Kadir Yıldız  | 04.06.2020 - Güncelleme : 04.06.2020
Yazar ve felsefeci Oruç Aruoba Kocaeli'de son yolculuğuna uğurlandı Fotoğraf: Melih Palas / AA

Kocaeli

Oruç Aruoba'nın cenazesi Aruoba'nın cenazesi, İstanbul'dan Karamürsel ilçesine getirildi.

Yeni tip koronaviras (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kılınan namazın ardından Aruoba'nın cenazesi, Yeni Mezarlık'ta defnedildi.

Sosyal mesafe kuralına uyulan cenaze namazına Aruoba'nın ailesi ve yakınları, ağabeyleri İskender Aruoba, Prof. Dr. Çelik Aruoba, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Bülent Gözkan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Vedat Kamer ve akademisyenler katıldı.

Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çelenk gönderdiği görüldü.

Oruç Aruoba

Felsefeci, çevirmen ve şair Aruoba, 14 Temmuz 1948'de Kocaeli'de doğdu.

Aruoba, TED Ankara Koleji'ndeki eğitiminin ardından Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünde lisans ve yüksek lisansını tamamladı.

Yine aynı üniversitede felsefe bilim uzmanı olan Aruoba, 1972-1983'de öğretim üyesi olarak görev yaptı ve felsefe bölümünde doktorasını bitirdi.

Aruoba, daha sonraki yıllarda basın kuruluşlarında çeşitli görevler aldı, serbest yazarlık ve çevirmenlik yaptı.

David Hume, Friedrich Nietzsche, Ludwig Wittgenstein, Rainer Maria Rilke ve Paul Celan'ın da aralarında bulunduğu yazarlardan çeviriler yapan Auroba, felsefe ve kültür alanında yazılarını, Oluşum, Arayış, Mor Köpük, Defter, Varlık, Gösteri dergileri ile Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinde yayımladı.

Aruoba'nın çevirilerinin yanı sıra eserleri arasında, "Sayıklamalar","Kesik Esin/tiler", "Geç Gelen Ağıtlar", "Ne ki Hiç", "Ne-Otuzaltı Tanzaku", "Zilif", "Doğançay'ın Çınarları" adlı şiir kitapları ve "David Hume'un Bilgi Görüşünde Kesinlik", "Nesnenin Bağlantısallığı", "De ki İşte", "Tümceler", "Hani", "Uzak" ve "Benlik" adlı deneme kitapları da yer alıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın