Dolar
38.91
Euro
44.21
Altın
3,356.38
ETH/USDT
2,507.80
BTC/USDT
107,943.00
BIST 100
9,356.04
Gündem

TOKİ'den aldığı eve oturmayanların sözleşmeleri feshedildi

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde dar gelirli aileler için yaptırılan konutları kiraladıkları veya amacı dışında kullandıkları belirlenen 111 hak sahibinin satış sözleşmeleri feshedildi, dairelerdeki eşyalar boşaltıldı.

Derviş Altuntaş  | 19.11.2015 - Güncelleme : 19.11.2015
TOKİ'den aldığı eve oturmayanların sözleşmeleri feshedildi

TRABZON

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) dar gelirli aileler için yaptırılan konutları amacına uygun kullanmadıkları veya kiraladıkları belirlenen 111 hak sahibinin satış sözleşmeleri feshedildi, daireler tahliye edildi.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında imzalanan protokolle uygulanan "Sosyal Konut Projesi" kapsamında Yıldızlı Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan 396 konutun hak sahiplerine tesliminin ardından bazı dairelerde oturulmadığı, bazılarının amacı dışında kullanıldığı veya kiraya verildiği belirlendi.

Bunun üzerine 111 hak sahibinin sözleşmeleri feshedilerek dairelerinin boşaltılması kararlaştırıldı. Valiliğin kararıyla polisler eşliğinde mahalleye gelen zabıta görevlileri, çilingir yardımıyla kapılarını açtıkları dairelerdeki eşyaları boşalttı.

Zabıta görevlilerinin tahliye ettiği konutların bazılarının eşyalı, bir kısmının ise hiç kullanılmadığı ve boş olduğu gözlendi.

Dün, valilikten yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) uyarılarına rağmen birçok hak sahibinin konutlarında ikamet etmediğinin, dairelerini kiraya verdiklerinin, bazılarının da satıldığının belirlendiği bildirilmişti.

Muhabir: Derviş Altuntaş


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.