Gündem

Thodex soruşturmasında firari olan Faruk Fatih Özer'in yengesi yakalandı

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan, firari konumda bulunan şirketin kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in yengesi Zuhal Özer, Aydın'da gözaltına alındı.

Halil Demir  | 19.05.2021 - Güncelleme : 19.05.2021
Thodex soruşturmasında firari olan Faruk Fatih Özer'in yengesi yakalandı

İstanbul

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 82 şüpheliden, firari Zuhal Özer'in Aydın'da bir adreste saklandığı belirlendi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adrese düzenlediği operasyonda, Zuhal Özer'i gözaltına aldı.

Şüphelinin Aydın’daki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.

Yakalanan finans uzmanı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Öte yandan gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest kalan R.A. ifadesinde, nişanlısının düğün için biriktirdiği 50 bin lira TL'yi bu sisteme yatırdığını, parayı geri çekemedikleri için kendilerinin de mağdur olduğunu öne sürdü.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 82 şüpheliden firari konumda bulunan ve dün yakalanan şirketin finans uzmanı R.A'nın, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Şüpheli, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

Burada nöbetçi savcıya çıkarılan R.A., ifadesinin alınmasının ardından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ile "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Anadolu Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli R.A'nın üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli şüphenin oluştuğunu ancak suç vasfının şüphelinin lehine değişme ihtimalini göz önüne alarak tutuklama talebinin reddine karar verdi.

Hakimlik, şüpheli R.A'nın, yurt dışına çıkmama ve en yakın karakola giderek imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.

Şüpheli R.A. savcılıktaki ifadesinde, Thodex şirketinin sahibi olan firari şüpheli Faruk Fatih Özer'in "İnlayn" isimli yazılım firmasında 2016 yılında ön muhasebeci olarak işe başladığını, 1 yıl sonra ulaşım sıkıntısı nedeniyle buradan ayrıldığını belirtti.

1 yıl kadar işsiz kalmasının ardından Faruk Fatih Özer'in kardeşi olan ve bu soruşturma kapsamında tutuklanan Serap Özer'in kendisini aradığını anlatan R.A, Serap Özer'in kendisine, Kartal'da "Koineks" isimli bir şirket kurduklarını ve burada muhasebeci olarak çalışabileceğini söylediğini ifade etti.

Şüpheli R.A, şirkette maaşlı elaman olarak çalıştığını, şahsi hesabına para geçirmediğini, herhangi bir menfaat sağlamadığını savunarak, "Hesap hareketlerimde inceleme yapılabilir. Muhasebeci olmama rağmen şirket yetkilileri bana erişim yetkisi vermediler. Bu nedenle hesapların kontrolü bende değildi." diye konuştu.

Şüpheli R.A, "Doge Coin" kripto parasının, kendi sistemlerine daha uygun olmasından ötürü nişanlısının düğün için biriktirdiği 50 bin TL'yi sisteme yatırdığını, parayı çekemedikleri için, birçok insan gibi kendilerinin de mağdur olduğunu öne sürdü.

Faruk Fatih Özer ile kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer'in şirketin kurulduğu günden beri mali durumun kötü olduğunu söylediklerini anlatan R.A, yine de ünlülerle reklam yaparak müşteri çekmeleri, diğer borsalar gibi hacimlerinin büyük olması gerektiğini söylediklerini aktardı.

R.A, paranın yurt dışına mı, yoksa Türkiye içerisinde bir yere mi kaçırıldığını bilmediğini, üzerine atılı olan suçlamayı kabul etmediğini belirtti.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, hesabındaki 50 bin liranın nişanlısına ait olduğunu iddia eden R.A., nişanlısının "Doge Coin" kripto parasını almak istediği için parayı kendi hesabına gönderdiğini, sistemden parayı çekemediğini, bu durumu da şirkete ilettiğini söyledi.

Şüpheli R.A., hesaptaki parayı ne zaman çekebileceğine dair merkezle sürekli iletişim halinde olduğunu kendisine de sistemde bir arıza olduğu ama düzeleceğinin söylendiğini dile getirerek, O.C.G isimli şahsa sürekli bu konu hakkında mesaj attığını, Serap Özer'e de yazı yazdığını, Faruk Fatih Özer'in de kendisine ortak gruptan bu durumun düzeleceğini söylediğini anlattı.

Şüpheli R.A, Thodex'in kurucusu firari şüpheli Faruk Fatih Özer'in yurt dışına kaçmasının ardından, şirketin "Mettost" isimli yazışma platformu üzerinden açıklama yapması yönünde grupta bulunan herkesçe baskı yapıldığını, bunun üzerine de Özer'in web sitesindeki yazısını platform da paylaştığını, daha sonra da kendisinden haber alamadıklarını belirtti.

Şirkette muhasebe personeli olarak işe başladığını, görevinin ise personelin yemek kartı yüklemesi, emeklilik işlemleri ve faturaların toplanması olduğunu, ay sonunda da bilgileri mali müşavire verdiğini anlatan R.A., "Ben Serap hanımla çalışıyordum. Muhasebe departmanında 5 kişi çalışıyorduk. Ben bu iş yerinde Serap Özer'in dediklerini yapıyordum." ifadelerini kullandı.

Süreç

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kullanıcıların "Thodex" adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan'da resen soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında şirket sahibi şüpheli Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan'da yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanırken, şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmişti.

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Özer'in de arasında bulunduğu 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği operasyonda bu güne kadar 80 şüpheliyi yakalamıştı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli tutuklanmış, 36’sı adli kontrol şartıyla 37'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Dün Maltepe'de yakalanan R.A'nın ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in de yakalanması için çalışmalar devam ediyor.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.