Dolar
38.87
Euro
43.47
Altın
3,218.45
ETH/USDT
2,373.70
BTC/USDT
102,801.00
BIST 100
9,668.36
Gündem

3 ilde bazı alanlar 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

Diyarbakır, Siirt ve Bingöl sınırlarındaki bazı alanlar, "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

22.06.2016 - Güncelleme : 22.06.2016
3 ilde bazı alanlar 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

DİYARBAKIR

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, toplumsal olay görünümlü terör eylemlerinin artış göstermesine ve teröristlerin arazide üslenmesine mani olmak, halkın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Diyarbakır ili sınırları içerisinde kalan 21 bölgede; Silvan ilçesi sınırlarında, Taşköprü Vadisi Bölgesi, Toklar Bölgesi, Kazandağı-Demirkuyu Bölgesi, Hatuni Dere Bölgesi, Sarınç ve Fiğtarlası Bölgesi, Üçbasamak Bölgesi, Lice ilçesi sınırlarında, Kayacık Kuzeyi Bölgesi, Balasi-Koca Tepe Bölgesi, Kuşlu Tepe Bölgesi, Toprak Tepe Bölgesi, Mizagüldağı Tepe Bölgesi, Dolapdere - Kerpiçören Bölgesi, Harabe Tepeleri Bölgesi, Horozivan Dağı Bölgesi, Kıllıboğan Tepe Bölgesi, Kulp ilçesi sınırlarında; Oberkan - Davderal Bölgesi, Simetok-Gülhermi Bölgesi, Yaylak-Durşin Bölgesi, Dicle ilçesi sınırlarında; Kurşunlu Bölgesi, Tir Sırtları Bölgesi, Hani ilçesi sınırlarında; Gökçe-1 Bölgesi ve Gökçe-2 Bölgesi 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi çerçevesinde ve 25 Mayıs 2016 tarih ve 2016/8853 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 16 Haziran-31 Aralık 2016 tarihleri arasında Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi olarak ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır."

Siirt

Siirt'in Pervari ilçesi Yazlıca Dağı bölgeleri, 25 Haziran - 9 Temmuz tarihleri arasında 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terörist tehdit ve saldırıdan korunması maksadıyla, emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı belirtildi.

Bingöl

Bingöl'ün Genç ilçesindeki bazı alanlar 23 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il sınırları içinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin son zamanlarda yaptığı terör ve yıldırma eylemleri nedeniyle ilin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilemeye başladığı, eylemler sonucunda vatandaşların ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı ve günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşların mağduriyet yaşadığı belirtildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.