Dolar
32.31
Euro
34.94
Altın
2,207.48
ETH/USDT
3,597.80
BTC/USDT
71,133.00
BIST 100
9,057.76
Spor

Er meydanlarının 'Sarı Fırtına'sı memleketi Elmalı'daki tarihi güreşlerde şanssızlığını kırdı

Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nin 669'uncusunda başpehlivanlığı ve altın kemeri kazanan İsmail Balaban, "Şanssızlığımı da kırmış oldum. Birinciliğimi tüm sevenlerime armağan ediyorum" dedi.

Oktay Özden  | 06.09.2021 - Güncelleme : 06.09.2021
Er meydanlarının 'Sarı Fırtına'sı memleketi Elmalı'daki tarihi güreşlerde şanssızlığını kırdı Fotoğraf: Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı

Antalya

Er meydanlarının "Sarı Fırtına"sı olarak bilinen İsmail Balaban, memleketi Antalya'nın Elmalı ilçesinde 669'uncusu düzenlenen tarihi yağlı güreşlerde ilk kez başpehlivanlığı kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Güreşle hiç alakası yokken, "Sizden iyi güreşçi olur" diyenlerin teşvikiyle ikiz kardeşi Turan Balaban ile 15 yıl önce bir hevesle güreşe başlayan İsmail Balaban, düzenli antrenmanlarla her geçen yıl başarılarına yenilerini ekledi.

Er meydanlarının "Sarı Fırtına"sı olarak bilinen İsmail Balaban, memleketi Antalya'nın Elmalı ilçesinde 669'uncusu düzenlenen tarihi yağlı güreşlerde ilk kez başpehlivanlığı kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kardeşiyle 2013'te Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde baş boyuna yükselen İsmail Balaban, 2013 ve 2017 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazandı.

Elmalı ilçesine bağlı Akçay köyünde çiftçilik yapan Hasan ile Ümmü Gülsüm Balaban çiftinin tek yumurta ikizlerinden İsmail Balaban, 669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanmanın sevincini yaşadı.

İsmail Balaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yağlı güreşlere verilen aradan ve katıldığı yarışma programından dolayı 20 ay er meydanlarından uzak kaldığını belirtti.

İsmail Balaban, bu aranın ardından en büyük güreş organizasyonu olarak Elmalı'da mücadele ettiğini söyledi.

"Şu an eski formumda değilim"

Memleketinin Antalya'nın Elmalı ilçesi olduğunu anımsatan İsmail Balaban, şöyle konuştu:

"Elmalı'nın çocuğuyum. Kırkpınar dahil olmak üzere Türkiye'nin pek çok yerinde birçok kez birincilik yaşadım. Elmalı'da birincilik elde edememiştim. Çok talihsizlikler yaşadım. İkincilik, üçüncülük kazanmıştım ama birincilik sevinci yaşayamamıştım. 669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde bunu başardım."

İsmail Balaban, son dönemde katıldığı güreş organizasyonlarında form grafiğini yükselttiğini dile getirdi.

Yine de eski formunda olmadığını ifade eden İsmail Balaban, şunları kaydetti:

"Şu an eski formumda değilim. Yüzde 100'ümde değilim ama sahaya çıktığım zaman en iyisini vermeye çalışan, gayret eden bir İsmail Balaban var. Elmalı'da bunu yaptım. Sevenlerimi, seyircilerimi mahcup etmemek, hayal kırıklığına uğratmamak adına elimden gelenin en iyisini verdim, güzel müsabakalar yaptım. 669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'ndeki birinciliği hak ettiğimi düşünüyorum. Şanssızlığımı da kırmış oldum. Birinciliğimi tüm sevenlerime armağan ediyorum."

Başpehlivan İsmail Balaban, bundan sonrası için er meydanlarındaki şampiyonluklarına yenilerini eklemeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.