Dolar
32.47
Euro
34.75
Altın
2,339.89
ETH/USDT
3,141.70
BTC/USDT
63,933.00
BIST 100
9,915.62
Spor, Dünyadan Spor

Avrupa Trampolin Cimnastik Şampiyonası'nda Elif Çolak, bronz madalya kazandı

Avrupa Trampolin Cimnastik Şampiyonası'nda Elif Çolak, gençler bireysel finalinde üçüncü olarak, trampolinde Türkiye'ye ilk bireysel bronz madalyayı kazandırdı.

Sinem Er, Fatih Çakmak, Zehra Aydın Turapoğlu  | 02.05.2021 - Güncelleme : 02.05.2021
Avrupa Trampolin Cimnastik Şampiyonası'nda Elif Çolak, bronz madalya kazandı

Ankara

Türkiye Cimnastik Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda genç kadınlar bireysel finalinde Elif Çolak, 52.385 puanla Avrupa üçüncüsü oldu.

Elif, bireysel kategoride yarıştığı trampolinde Avrupa Şampiyonası seviyesinde Türkiye'ye ilk madalyayı getirdi. Organizasyonda Rus cimnastikçi Anzhela Bladtceva 55.550 puanla altın ve Mariia Mikhailova 54.085 puanla gümüş madalya elde etti.

Ayrıca, Türk cimnastik tarihinde ilk kez büyükler senkronize finalinde mücadele eden Gürkan Mutlu ve Hüseyin Yontucu ise 24.260 puanla şampiyonada Avrupa yedincisi oldu.

Bakan Kasapoğlu sporcuları kutladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı kutlama mesajında, "Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda ülkemize tarihimizin ilk madalyalarını kazandıran milli sporcularımız Elif Çolak ve Sıla Karakuş'u kutluyorum. Harikasınız kızlar." ifadelerini kullandı.

Bakanlar Soylu milli sporcuları kutladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa Trampolin Cimnastik Şampiyonası'nda ikinci olan Elif Çolak ve Sıla Karakuş'un milletin göğsünü kabarttığını belirtti.

Çolak ve Karakuş'un Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda tarihte ilk defa Türkiye'ye madalya kazandırdığını vurgulayan Soylu, "Tebrikler Elif, tebrikler Sıla." ifadesini kullandı.

Bakan Yanık'tan tebrik mesajı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise Karate 1 Premier Lig Lizbon etabında bronz madalya kazanan Dilara Bozan ile Avrupa ikincisi olan milli jimnastikçiler Çolak ve Karakuş'un fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.

"Azim, kararlılık ve sonuç" ifadesini kullanan Yanık, Bozan, Çolak ve Karakuş'a Türkiye'ye kazandırdıkları madalyalar için teşekkür etti.

Yanık, paylaşımında "Sizlerle gurur duyuyoruz. Tebrikler kızlar." ifadelerine yer verdi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.