Dolar
32.58
Euro
35.02
Altın
2,347.66
ETH/USDT
3,137.40
BTC/USDT
64,335.00
BIST 100
9,814.37
Sağlık, arşiv, arşiv

Kız çocuklarında fiziksel aktivite azlığı "alarm" veriyor

İngiltere'de "University College London" tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, günde bir saat fiziksel aktivite yapma konusunda en çok sorun kız çocuklarında yaşanıyor.

08.10.2013 - Güncelleme : 08.10.2013
Kız çocuklarında fiziksel aktivite azlığı "alarm" veriyor

ANKARA - YEŞİM SERT KARAASLAN

Uzmanlar, okullardaki oyun alanlarının fiziksel aktivite için uygun olduğunu belirtirken, araştırma bu alanların çoğunlukla futbol oynayan erkek çocukları tarafından işgal edildiğini gösteriyor.

İngiltere'de "University College London" tarafından çocukların fiziksel aktivite için ayırdıkları zaman konusunda yapılan araştırmanın sonuçları "obezite" alarmı veriyor.

Araştırma, 7 yaş grubundaki 6 bin 500 çocuğu kapsıyor. Araştırmaya göre, çocukların yüzde 49'u günlük 1 saat olarak tavsiye edilen fiziksel aktiviteyi tamamlamıyor. Uzmanlar, bu durumun obezite için en büyük risk olduğuna dikkat çekiyor. Araştırmaya göre çocuklar, günde yaklaşık 6 saati sınıflarda hareketsiz geçiriyor.

Araştırma sonucunu AA muhabirine değerlendiren Aktif Yaşam Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Haydar Demirel, günlük 1 saat fiziksel aktivite yapma konusunda en büyük sorunun kız çocuklarında görüldüğünü söyledi.

"Kız ve erkek çocuklar arasında büyük uçurum var"

University College London Baş Araştırmacılarından Prof. Dr. Carol Dezateux de araştırma sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:

"Fiziksel aktiviteye ayırılan zaman konusunda kız ve erkek çocuklar arasında büyük bir uçurum var.
Kız çocuklarla fiziksel aktivite konusunda nasıl iletişim kurduğumuzu gözden geçirmemiz gerekiyor. Okuldaki oyun alanları başlangıç için iyi bir adım. Bu alanların çoğunlukla futbol oynayan erkek çocukları tarafından işgal edildiğini görüyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın