Dolar
32.53
Euro
34.93
Altın
2,346.36
ETH/USDT
3,124.00
BTC/USDT
64,135.00
BIST 100
9,887.03
Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Çaresizlik içinde kabullenmeye başladılar

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa ülkelerinin referandumda taraf tutmasını eleştirerek, "Anket yaptırıyorlar, anketlerde 'evet' oyunun yüzde 60'a doğru çıktığını görünce çaresizlik içinde kabullenmeye başladılar." dedi.

04.04.2017 - Güncelleme : 04.04.2017
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Çaresizlik içinde kabullenmeye başladılar

ISPARTA

Bazı temaslarda bulunmak üzere Isparta'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ekonomi Kulübü" tarafından verilen öğle yemeğinde, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Şırnak'ta Gabar Dağı'nda güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 askerin şehit olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, "Şırnak Gabar Dağı'nda 3 kahramanımız, aslanımız şehit düştü. PKK terör örgütüyle mücadele ederken şehit düştü. Kendilerine Allah'tan rahmet, ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ama bu terör örgütü bilsin ki yaz kış farketmez, yurt içi, yurt dışı farketmez, nerede olursa olsunlar onların peşini bırakmıyoruz, bırakmayacağız. Şehirlerde çukurlarına, dağlarda inlerine gömüyoruz, gömmeye devam edeceğiz. Temizledik, temizliyoruz, bu onların son çırpınışları." diye konuştu.

"Anket sonuçlarında 'Evet' oyu yüzde 60'a çıktı"

Çavuşoğlu, Avrupa'daki ülkelerin, siyasetçi ve basının bu referandumda taraf tutmasını eleştirerek, "Onlar Türkiye'yi çok sevdiklerinden mi ya da Türkiye'nin istikrarına sizden, bizden daha fazla önem verdiklerinden dolayı mı? Dert başka. Ama biraz ayakları yere basmaya başladı. Sakinleşmeye başladılar. Şimdi kendilerini 16 Nisan sonrasına hazırlamaya başlardılar. Neden biliyor musunuz? Anket yaptırıyorlar, anketlerde 'evet' oyunun yüzde 60'a doğru çıktığını görünce çaresizlik içinde kabullenmeye başladılar." diye konuştu.

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brüksel'e gittiğini anımsatan Çavuşoğlu, "Avrupa'nın bazı ülkelerinin dışişleri bakanları 'Yüzde 60'a vardınız, bizim anketler böyle söylüyor' diyor. 'Sayenizde, katkılarınız oldu. Aptalca hareketleriniz bize oy getirdi' dedim. Doğrusu da o." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Avrupa'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi içeriğini hiç okumadan yorum yaptığını, içindeki bilgileri bilmeden eleştirdiğini dile getirdi.

'Kendi düştüğü durumdan kurtulmak için de milleti aşağılıyor'

Dün akşam bir televizyon programında, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi izlediğini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Muharrem İnce'yi izlediniz mi? Gördünüz mü? Bunlar da okumamışlar. Ne diyor biliyor musunuz televizyonda? 'Cumhurbaşkanı yeni sistemde muhtarı kapatacak, bakkalları da kapatacak' diyor. Karşıdaki Ahmet Hakan diyor ki 'Tamam, bu kadar da olmaz' diyor. 'Şu anayasa kitapçığının içinde neresinde var' diyor. 'Hadi göster bana' diyor. Bir baktı, 'Ben yanımda getirmedim, zaten okusan da millet anlamaz.' diyor. Kendi düştüğü durumdan kurtulmak için de milleti aşağılıyor. Bunlar da çaresizlik içinde ne yapacaklarını şaşırdılar. Bunlar da görüyorlar anket sonuçlarını. İçeride ve dışarıda hazmedemeyenlere tavsiyemiz var. Hazmetme kapasitenizi genişletin, hazır olun. Aksi takdirde hazımsızlıktan çatlayabilirsiniz. Tavsiyemiz budur."

Muhabir: Ayşe Yıldız,Murat Yolcu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın