Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,129.80
BTC/USDT
63,817.00
BIST 100
9,915.62
Politika, seçim 2018

Başbakan Yardımcısı Akdağ: Millet İttifakı'nın amacı ülkeyi yönetmek değil

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Millet İttifakı'nı eleştirerek, "Tek amaç ülkeyi yönetmek değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gitmesidir. PKK, İsrail hükümeti ve FETÖ, Erdoğan gitse zil takıp oynar." dedi.

Fahrettin Gök  | 16.06.2018 - Güncelleme : 16.06.2018
Başbakan Yardımcısı Akdağ: Millet İttifakı'nın amacı ülkeyi yönetmek değil

Erzurum

ERZURUM

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Erzurum'da yerel ve uydu yayını yapan bazı televizyonların ortak yayınında yaptığı konuşmada, İsrail hükümeti başta olmak üzere Millet İttifakı, PKK ve FETÖ'nün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidardan gitmesini istediklerini söyledi.

Erdoğan'ın iktidardan gitmesinin Türkiye ve Müslüman ülkelere yararı olmadığını anlatan Akdağ, "Bu kadar güçlü, dengeli ve istikrarı sağlamış liderin gitmesinin ne yararı olabilir. Millet İttifakı içindekilerin hepsinin niyeti böyledir demek istemiyorum ama ne, neyle yan yana durmuş oluyorlar bunu söylüyorum. Türkiye'de o eski vesayeti geriye getirmek isteyenler, bazı sermaye sahipleri, geçmişteki iktidarları yönetmek isteyen bazı medya unsurları, bunlar Erdoğan'ın gitmesini istiyor. " diye konuştu.

Akdağ, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Gülen'in iadesiyle ilgili dosyalardan bahsettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İnce'nin neyi, ne şekilde bahsettiğinden çok, ortaya koyduğu delil enteresandı. İnce 'ABD'den biri bana telefon açtı bilgi verdi' diyor. Peki kim bilgi verdi? bunu lütfen söyleyin. Cumhurbaşkanı adayısınız, şeffaflıktan ve herkesi kucaklamaktan bahsediyorsunuz. Şimdi bir sol parti yani geleneği sol olan cumhurbaşkanı adayının ABD'nin sesi gibi konuşması çok tuhafıma gitti."

Cumhur İttifakı'ndan da bahseden Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhur İttifakı yani AK Parti ile MHP'nin, tarihi manası, prensipleri ve ortak zemini var. O zemin Erzurum'da 15 Temmuz'da gençlerin bir eliyle bozkurt, bir eliyle de rabia işareti yapmalarıdır. Millet İttifakı, üç benzemezlerin, aslında çekindikleri için içlerine sokamadıkları HDP ve Selahattin Demirtaş'ı dahil etmek lazım, dört benzemezlerin ittifakıdır ve tek amacı ülkeyi yönetmek değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesidir. PKK, İsrail hükümeti ve FETÖ, Erdoğan gitse zil takıp oynar."

"27 Nisan muhtırasında CHP'liler neredeydi?"

Genelkurmay Başkanlığının 27 Nisan 2007 gecesi internet sitesi aracılığıyla 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Meclis tarafından cumhurbaşkanı seçilmesi sürecine ilişkin yayımladığı bildiriye değinen Akdağ, "Biz o gece o paçavrayı internetten yayınlayan paşaların suratına çarptığımız zaman bunlar neredeydi. Avrupa'daki bazı ülkeler ve politikacıları kastediyorum. CHP'liler neredeydi." şeklinde konuştu.

Akdağ, vatandaşlardan CHP'li bazı yönetici ve milletvekillerinin, 27 Nisan muhtırasının verildiği gece telefonla televizyonlara bağlanıp o gün ve ertesi gün neler söylediklerine bakmalarını isteyerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bir zil takıp oynamadıkları kalmıştı. Bakın bunlar militarist. Oy veren bütün vatandaşlarımızı tenzih ederim. CHP, yöneticileri itibarıyla 1940'lı yıllardan itibaren militarist ve faşist bir partidir. CHP bir sol parti falan değil. Sol partiler özgürlüklerin yanında durur. Muharrem İnce'ye güzellemeler yapıyorlar ama biz sanki yaşamadık o 28 Şubat dönemlerini, vesaireyi. Bunlar, insanlara zulüm edilirken onların yanında durdu. Meclis kürsüsüne çıkardıkları İstanbul Üniversitesi'ndeki akademisyen Nur Serter bizim kız çocuklarımızı ikna odalarına soktu. Onun için CHP yöneticileri samimi değiller."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.