UNESCO "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde yer alan Sivas Divriği Ulu Camisi
09.05.2023

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde yer alan Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası’nın, "namaz kılan insan siluetleri” ilgi uyandırıyor. "Anadolu'nun El-Hamrası" olarak nitelendirilen eser, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğruyor. (Arşiv- 26.06.2014) ( Serhat Çağdaş - Anadolu Ajansı )

Tarihi İshakpaşa Sarayı, sisler arasında güzel bir görüntü oluşturuyor
Fotoğraf: Picasa

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Ağr'nın Doğubayazıt ilçesinde etkili olan sis, ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki tarihi İshakpaşa Sarayı çevresinde güzel görüntüler oluşturdu. (Arşiv- 20.11.2014) ( Picasa - Anadolu Ajansı )

Erzurum tarihi yapısıyla göz dolduruyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk - Eski

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Erzurum'un sembolü haline gelen Çifte Minareli Medrese, tarihi dokusu ve geçmişiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kent merkezinde bulunan medrese, tarihe ışık tutuyor. (Arşiv-21.12.2017) ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin kültürel hafızası: Milli Kütüphane
Fotoğraf: Mustafa Kamacı

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Türkiye'nin en büyük arşiv kütüphanesi olan ve bundan 70 yıl önce kullanıcıya açılan Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Milli Kütüphane, koleksiyonlarında barındırdığı milyonlarca eserle adeta Türkiye'nin "kültürel hafızası" konumunda yer alıyor. Milli Kütüphane koleksiyonlarında temmuz ayı itibarıyla 1 milyon 410 bin basma kitap, 27 bin 796 el yazması eser, sayıları tahmini 10 milyona ulaşan 255 bin cilt süreli yayın, 32 ayrı türde 134 bin 611 kitap dışı materyal, 26 bin 362 makaralık mikrofilm koleksiyonu bulunuyor. (Arşiv-02.08.2018) ( Mustafa Kamacı - Anadolu Ajansı )

İki bin yıllık havuzda kar altında yüzme keyfi
Fotoğraf: Sercan Küçükşahin

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıstarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, "Kral kızı" olarak da bilinen Basilica Therma Roma Hamamında, sıfırın altında 6 derecede kar yağışı altında yüzme keyfi yaşanıyor. Yozgat Valiliğinin koordinesinde 2014 yılında Sarıkaya Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yapılan kazı çalışmaları sonrası gün yüzüne çıkartılan hamam kalıntıları ve termal suyla beslenen havuz, kış aylarında da tercih ediliyor. Hamam ve antik havuzun tanıtımına katkı sağlamak isteyen bir grup ilçe sakini, kar yağarken sıfırın altında 6 derecede havuza girdi. (Arşiv-08.01.2019) ( Sercan Küçükşahin - Anadolu Ajansı )

Van Gölü'nün adaları daha "hassas" korunacak
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk - Eski

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, doğal sit alanı kapsamına giren Van Gölü'ndeki Akdamar, Çarpanak ve Adır adalarının "kesin korunacak hassas alan" olarak ilan edilmesi, adalardaki tarihi yapılar ile ekolojik sistemin daha iyi korunmasını sağladı. Bu sayede Akdamar Adası, üzerindeki Akdamar Kilisesi ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. (Arşiv-08.07.2019) ( Ali İhsan Öztürk - Eski - Anadolu Ajansı )

Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı
Fotoğraf: Salih Baran

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Fotoğrafta, 1800'lü yıllarda Sultan Abdülmecit tarafından Meriç Nehri üzerine inşa edilen ve sn Restorasyonu tamamlanan tarihi Meriç Köprüsü görülüyor. (Arşiv-16.10.2019) ( Salih Baran - Anadolu Ajansı )

"Beyaz gelinliğini" giyen Akdamar Adası ziyaretçileri büyülüyor
Fotoğraf: Özkan Bilgin

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Van'daki Akdamar Adası ve üzerindeki kilise, Van'da etkili olan kar yağışının ardından oluşan beyaz görüntüsüyle yerli ve yabancı turistleri adeta büyülüyor. Kentin en önemli destinasyonlarından biri olan ada, 2019 yılında 225 bin 117 bin ziyaretçiyi ağırladı. (Arşiv-14.01.2020) ( Özkan Bilgin - Anadolu Ajansı )

Zirvedeki tarihi cami ile dolunay
Fotoğraf: Özkan Bilgin

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Van Kalesi ve zirvesinde bulunan tarihi Süleyman Han Camisi, dolunay ile güzel görüntü oluşturdu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik normalleşme sürecinin başlamasıyla vatandaşlar, kale ve zirvesindeki camiyi ziyaret ederek, burada zaman geçiriyor. (Arşiv-05.06.2020) ( Özkan Bilgin - Anadolu Ajansı )

Ayasofya Camisi'nde açılış hazırlıkları sürüyor
Fotoğraf: Muhammed Enes Yıldırım

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 24 Temmuz'da yeniden ibadete açılacak Ayasofya Camisi'nin çevresinde hazırlıklar sürüyor. (Arşiv-22.07.2020) ( Muhammed Enes Yıldırım - Anadolu Ajansı )

Gökyüzünden İstanbul manzaraları
Fotoğraf: Muhammed Enes Yıldırım

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / İstanbul'da drone ile görüntülenen, Topkapı Sarayı, tarihi yarımada ve İstanbul Boğazı bir güzel görsel oluşturdu. (Arşiv-16.09.2020) ( Muhammed Enes Yıldırım - Anadolu Ajansı )

Yeşil Cami'nin duvarları 34 yıldır emektar taş ustalarının ellerinde şekil alıyor
Fotoğraf: Ahmet Ceylan

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Giresun'da yapımı 34 yıldır devam eden Yeşil Cami'de uzun yıllardır çalışan taş ustaları, büyük taşları şekillendirerek gelecek nesillere örnek bir eser bırakmak için emek veriyor. Batı kapısı, Sivas Divriği Ulu Cami'nin kuzey kapısının 5'te 4 oranında küçültülmüş şekliyle inşa edilen Yeşil Cami'de, Selçuklu örneği mihrap da yer alıyor. (Arşiv-09.03.2021) ( Ahmet Ceylan - Anadolu Ajansı )

İstanbul'da hilal
Fotoğraf: İsa Terli

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / İstanbul'da hilal, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile güzel görüntüler oluşturdu. (Arşiv-17.05.2021) ( İsa Terli - Anadolu Ajansı )

Bulutlar arasında süzülen ay ışığı, Çifte Minareli Medrese’ye güzellik kattı
Fotoğraf: Sagip Sezginer

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Erzurum'un simgelerinden Selçuklu eseri Çifte Minareli Medrese’nin bulutlar arasında süzülen ay ışığı ile bütünleşmesiyle fotoğraf tutkunları için adeta doğal stüdyo ortamı oluştu. Gökyüzünde akşam saatlerinde beliren ayın parçalı bulutlar arasında süzülen ışıkları ile bütünleşen tarihi yapı farklı bir güzelliğe büründü. (Arşiv-18.11.2021) ( Sagip Sezginer - Anadolu Ajansı )

Güneydoğu'nun turizm merkezleri Gaziantep ve Şanlıurfa, müzeleriyle ilgi çekiyor
Fotoğraf: Adsız Günebakan

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Güneydoğu'nun turizm merkezlerinden Gaziantep'te yer alan ve insanlık tarihine ışık tutan eşsiz eserlerin yer aldığı Zeugma Mozaik Müzesi, tarih meraklılarının ilgisini çekiyor. Yaklaşık 30 bin metrekarelik alanda kurulan Zeugma Mozaik Müzesi'nde "Çingene kızı" mozaiği, "Mars heykeli," Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaikler gibi yüzlerce eser sergileniyor. (Arşiv-17.05.2022) ( Adsız Günebakan - Anadolu Ajansı )

Kibyra'da ayağa kaldırılan anıtsal çeşmeden 1300 yıl sonra su akacak
Fotoğraf: İbrahim Erbay

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nde restorasyon sonucu ayağa kaldırılan yuvarlak planlı 2 bin yıllık anıtsal çeşmeye, mayıs ayında antik kaynağın suyunun verilmesi planlanıyor. (Arşiv-27.12.2022) ( İbrahim Erbay - Anadolu Ajansı )

Mimar Sinan'ın inşa ettiği külliye depremzedelere sıcak yuva oldu
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Kahramanmaraş merkezli depremlerden Hatay'ın Payas ilçesinde evleri hasar gören vatandaşlardan bazıları, 449 yıllık tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde konaklıyor. Osmanlı Sadrazamı Sokullu Mehmet Paşa'nın emri üzerine Mimar Sinan tarafından 1574 yılında yaptırılan külliye, turistlerin yerine depremzedelere kapılarını açtı. Yaklaşık 15 bin metrekare alana sahip külliyede bir kervansaray, kadınlar ve erkekler için birer hamam, medrese, cami ve 45 dükkanlı bedesten bulunuyor. Kervansarayın geniş avlusu, etrafında kervanların ve yolcuların geceyi geçirdikleri kubbeli odalar ile külliyenin dışında kurulan çadırlarda yaklaşık 350 depremzede barınıyor. (Arşiv-22.02.2023) ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Sultanhanı Kervansarayı'na bu yıl 750 bin ziyaretçi bekleniyor
Fotoğraf: Ağıt Erdi Ulukaya

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti./ Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından İpek Yolu üzerinde, hem konaklama hem de ticaret yolunun güvenliğini sağlamak amacıyla 1229'da yaptırılan Sultanhanı Kervansarayı ziyaretçi sayısını artırmayı hedefliyor. (Arşiv-06.04.2023) ( Ağıt Erdi Ulukaya - Anadolu Ajansı )

Tarihi medrese el yazması eserlere ev sahipliği yapıyor
Fotoğraf: Sergen Sezgin

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Osmanlı'ya başkentlik yapmış Bursa'da, hanedana ait en büyük türbe topluluğunun yer aldığı Muradiye Külliyesi bünyesinde 9 ay önce açılan Muradiye Kur'an ve El Yazmaları Müzesi'nde en eskisi 1772 yılına ait el yazması dua kitapları, Kur'an-ı Kerimler, Dede Korkut hikayeleri, hat ve tezhip sanatı örnekleri sergileniyor. Yüzyıllar boyunca birçok ilim adamı yetiştiren, Fatih Sultan Mehmed'in hocası Molla Gürani'nin de müderrisliğini yaptığı medrese, restorasyonun ardından Muradiye Kur'an ve El Yazmaları Müzesi olarak hizmet veriyor. (Arşiv-06.10.2019) ( Sergen Sezgin - Anadolu Ajansı )

Mimarına "ustalık" payesi veren Selimiye 446 yıldır zamana meydan okuyor
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Osmanlı sultanlarından 2. Selim tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Selimiye Camisi, eşsiz mimarisi ve azametiyle 446 yıldır serhat boyunda dünyayı selamlıyor. Fotoğrafta Selimiye Camisi ile birlikte Aziz Georgi Bulgar Ortodoks Kilisesi (solda) de görülüyor. (Arşiv-13.03.2021) ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

Tarihi İshakpaşa Sarayı, sisler arasında güzel bir görüntü oluşturuyor
Fotoğraf: Picasa

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” başladı. Toplumsal refahın yaygınlaşmasını amaçlayan vakıf kurumlarının kökeni, tarihi kaynaklara göre Hz. İbrahim dönemine kadar gider. Tarihi belgeler, Hz. İbrahim döneminde kurulan hayır müesseselerinin vakfedildiği, bunlardan ilkinin Kâbe-i Muazzama olduğu, bu yüzden o dönemde yapılan hayır müesseselerine “Halîlurrahmân” denildiği gerçeğini ortaya koyuyor. Ülkemizde 40 yıldır kutlanan Vakıflar Haftasının 2023 yılının teması, “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Anadolu’daki ilk vakıf eseri, 1048 yılında Pasinler’de inşa edildi. O günden günümüze kadar 60 bin vakıf eser intikal etti. / Ağr'nın Doğubayazıt ilçesinde etkili olan sis, ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki tarihi İshakpaşa Sarayı çevresinde güzel görüntüler oluşturdu. (Arşiv- 20.11.2014) ( Picasa - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler